Zarif: Siyonistler İran’dan intikam almak istiyor

  • 12 Nisan 2021
  • 563 kez görüntülendi.
Zarif: Siyonistler İran’dan intikam almak istiyor

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, siyonistler İran İslam Cumhuriyeti’nin zalimane yaptırımları kaldırma yolundaki başarılarının intikamını almak istediğini, fakat İran İslam Cumhuriyeti onlara asla izin vermeyeceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Pazartesi günü İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu’nun düzenlediği oturumda Pazar günü Natanz nükleer tesislerinde meydana gelen hadiseye işaretle, şimdiki hassas şartlarda nükleer tesisleri ve nükleer bilimcileri koruma zaruretine vurgu yaptı.

Korsan İsrail’in askeri ve siyasi elebaşıları İran’a dayatılan zalimane yaptırımları kaldırmasına müsaade etmeyeceklerini açıkça dile getirdiklerini ve şimdi de hedeflerine ulaştıklarını zannettiklerini belirten Dışişleri Bakanı Zarif, siyonistlere nükleer alanda daha da ilerleyerek gereken karşılık verileceğini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Zarif şöyle ekledi:

Natanz nükleer tesisleri geçmişe kıyasla daha güçlü santrifüjlerle donatılacaktır. Eğer bazıları müzakerelerde bizim elimiz zayıf olduğunu düşünüyorsa, bu tür hadiselerin müzakerelerde elimizi daha da güçlendireceğini bilmeleri gerekir. Müzakere tarafları da eğer şimdiye kadar uranyum zenginleştirmede karşılarında birinci kuşak santrifüjler bulunduğunu biliyorsa, şimdi ise Natanz tesisleri kat kat güçlü gelişmiş santrifüjlerle uranyum zenginleştirdiğini de bilmeleri gerekir.

İran Atom Enerjisi Kurumu İAEK Sözcüsü Kemalvendi, Pazar günü Natanz’ın Şehit Ahmedi Roşan zenginleştirme tesislerinin elektrik şebekesinde bir hadise meydana geldiğini, olay araştırıldığını, araştırmanın sonuçları hakkında daha sonra açıklama yapılacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.