Zarif: Suriye’nin zaferleri, ABD’nin yıkıcı planlarını şiddetlendirdi

  • 17 Ocak 2018
  • 826 kez görüntülendi.
Zarif: Suriye’nin zaferleri, ABD’nin yıkıcı planlarını şiddetlendirdi

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Suriye halkına ve hükümetine komplolar karşısındaki direnişi ve teröristlere karşı zaferlerinden dolayı teşekkür ederek, bu zaferlerin ABD ve Siyonist rejimin teröristlerin lehine kendi yıkıcı planlarını tırmandırmasına neden olduğunu ifade etti

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği Konferansı’na katılmak için Tahran’da bulunan Suriye Meclis Başkanı Yusuf Sabbağ İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüştü.

Komplolara karşı direnerek teröristleri hezimete uğratan Suriye devletiyle milletini takdir eden Zarif, şu değerlendirmelerde bulundu: Bu zaferler, ABD ile Siyonistlere ait terör destekli yıkıcı planların daha da şiddetlenmesine yol açmıştır.

Dışişleri Bakanı Zarif, Suriye ile İran’ın bugünlere varmak için zor bir dönem atlattığını bildirerek şimdiki hassas koşulların da başarılı bir şekilde geride bırakılacağını umut etti.

Suriye meclis Başkanı da bu görüşmede İran’ı bu ülkeye verdiği desteklerinden ötürü takdir ederek, “İran direniş, zafer ve yeniden inşa sürecinde Suriye’nin en yakın ortağıdır” değerlendirmelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.