Zarif: Trump, BM Güvenlik Konseyi dönem başkanlığını suistimal etmeye çalışıyor

  • 06 Eylül 2018
  • 1.238 kez görüntülendi.
Zarif: Trump, BM Güvenlik Konseyi dönem başkanlığını suistimal etmeye çalışıyor

Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, BM Güvenlik Konseyi oturumlarından birine Trump’ın baÅŸkanlık edecek olmasına tepki göstererek, ‘Trump, BM Güvenlik Konseyi dönem baÅŸkanlığını suiistimal etme peÅŸindedir’ dedi.

ABD sözcüsü Nikky Haley, salı akÅŸamı yaptığı açıklamada, ABD baÅŸkanı Donald Trump’ın BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi oturumlarından birine baÅŸkanlık edeceÄŸini söyledi

1 Eylül 2018’den itibaren Amerika, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi’nin dönem baÅŸkanlığını uhdesine aldı. Güvenlik Konseyi’nin daimi veya daimi olmayan bir üyesi, BirleÅŸmiÅŸ Milletler baÅŸkanlığını periyodik olarak 1 aylığına uhdesinde bulunduruyor.

ABD, Eylül ayı sonuna kadar BM güvenlik konseyinin dönem başkanlığını yürütecek.

Bu arada Ä°ran dışiÅŸleri bakanı Zarif, ÇarÅŸamba günü kiÅŸisel sayfasında Twitter’da bir açıklama yaparak, Amerika’nın BM güvenlik konseyinin dönem baÅŸkanlığını kötüye kullanma ve bu baÅŸkanlığını suiistimal etme ve oturumları saptırma niyetinde ve çabasında olduÄŸunun görüldüğüne dikkati çekti.

Zarif, ÅŸunları ekledi: “Trump, Filistin meselesi gerçekleri yerine Güvenlik Konseyi’nde Ä°ran meselesini gündeme getiriyor”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.