Zarif: Yaptırım ve tehdit, Arap ülkeleri arasındaki sorunların çözümü değil

  • 14 Haziran 2017
  • 1.052 kez görüntülendi.
Zarif: Yaptırım ve tehdit, Arap ülkeleri arasındaki sorunların çözümü değil

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Zarif, abluka, yaptırım, tehdit ve cezalandırmanın Fars Körfezi İşbirliği Konseyi üyeleri arasındaki krizin çözüm yolu olmadığını belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Katar’ın el-Cezire tv kanalına yaptığı açıklamada, İran’ın    bütün Fars Körfezi ülkeleri ve diğer ülkelere verilmesi gereken mesajın, artık sorunlar ve anlaşmazlıklar için bir yeri olmadığı, ülkeler arasındaki sorunları baskı, tehdit ve cezalandırma yöntemleriyle çözümlenemeyeceğini, sorunların çözümü için tek yolun diyalog, istişare ve genel olarak dostane çabalar olduğuna inandığını ifade etti.

Zarif, bugün dünyada yaşanan sorunların çözümsüz olmadığını hatırlatarak, eğer başkalarına zarar vermek suretiyle menfaat peşinde olmamız halinde herkesin zarar göreceğini, bu yüzden İran’ın bölgedeki bütün komşularından, yaşanan bütün sorunlara rağmen, anlaşmazlıkların çözümü için diyaloğa başvurmaları ve başkasını silmemeleri gerektiğini ve bu yöntemin bölgedeki sorunların çözüm anahtarı olduğunu kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı el-Cezire’ye demecinin devamında, milletlerin iradesini kırmak için abluka, yaptırım, tehdit ve cezalandırmanın onların iradesini daha da güçlendireceğini belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti, Suudi Arabistan’ın başını çektiği ülkelerin komşu ülke Katar’a yönelik abluka uygulamaya başlamasının ardından İran İslam Cumhuriyeti, Katar’a gıda malzemeleri göndermeye başladı.

Bu çerçevede dün İran’ın güneyinde yer alan Buşehr’den Katar’a tonlarca ağırlığında gıda malzemeleri birkaç gemiyle gönderildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.