Zehra İrşadi: Yaptırımlar insanların yaşam hakkını hedef alıyor

  • 06 Mayıs 2021
  • 883 kez görüntülendi.
Zehra İrşadi: Yaptırımlar insanların yaşam hakkını hedef alıyor

İran İslam Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Yardımcısı Zehra İrşadi, dün yaptığı açıklamada, gelişmekte olan ülkelere karşı yasadışı ve gayri meşru yaptırımların kaldırılması için uluslararası toplum tarafından acil ve etkili eylem çağrısında bulundu.

İRNA’ya göre, BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Meclisi’nin 6. yıllık toplantısında konuşan Zehra İrşadi, gelişmekte olan ülkelere yönelik yasadışı ve gayri meşru yaptırımları Corona ile mücadeleye ciddi bir engel olduğunu belirterek “Tek taraflı yaptırımlar sıradan insanların yaşam hakkını ve sağlığını hedef alıyor’ dedi.

“Çok taraflılığın, giderek artan baskı altında olduğu, bir bağlamda gelişmekte olan ülkeler için yeni teknolojilere erişim hakkı da dahil olmak üzere kalkınma hakkının gerçekleştirilmeyecek olmasına” da temas eden İrşadi, bu tür haksız ve yasadışı önlemlerin, BM Bildirileri’ne ve uluslararası hukukun temel ilkelerine aykırı olmasının yanı sıra, ülkelerde ekonomik ve sosyal kalkınmanın gerçekleşmesini engellediğini söyledi.

ABD’nin ülkelere yönelik tek yanlı uyguladığı kanunsuz yaptırımlar özellikle de korona şartlarında o ülkelerde halkların sağlığını ciddi olarak tehlikeye atmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.