Zeydan: Kudüslüler, şehirlerini koruma şerefine layık olduklarını ispatladı

  • 16 Haziran 2021
  • 374 kez görüntülendi.
Zeydan: Kudüslüler, şehirlerini koruma şerefine layık olduklarını ispatladı

Filistin Ulusal Meclisi üyesi Milletvekili Abdurrahman Zeydan, Kudüslülerin, şehirlerini ve mukaddesatlarını savunma onuruna layık olduklarını her fırsatta kanıtladıklarını ve Allah yolunda savaşmak için hazırlanmanın yanı sıra, İslam’da daha çok nöbet tutmak ve sınır muhafızlığı anlamlarında kullanılan “ribat” amelinde her zaman öncü olduklarını vurguladı.

İşgal altındaki Kudüs kentinde ikamet eden Filistinlilerin, daha önce de işgal güçleri ile Yahudi yerleşimcilere karşı birçok zafer elde ettiklerini hatırlatan Zeydan, Kudüs halkının, Mescidi Aksa davasını ve işgal altındaki 48 Toprakları’ndaki kardeşlerini hiçbir zaman yalnızlığa terk etmediklerinin altını çizdi.

Filistinli Milletvekili, Bayrak Yürüyüşü’nü, Sultan Süleyman Caddesi ile işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Bab el-Amud (Şam Kapısı)’ndan geçerek düzenleme konusundaki İsrail ısrarının, yürüyüşe ne pahasına olursa olsun karşı çıkmak için seferber olan Kudüs halkıyla çatışmalara yol açacağını ifade etti. Ayrıca Batı Şeria’nın farklı noktalarında Filistinli direnişçiler ve ırkçı yerleşimciler arasında arbede çıktığını bildirdi.

Zeydan, “Halkımız, Allah’ın izniyle bu sefer de zafer kazanacak. Bu zaferin özel bir anlamı olacak çünkü göreve yeni gelen koalisyon hükümetine karşı ilk caydırıcı yüzleşmeyi temsil ediyor.” ifadelerini kullandı.

Bayrak Yürüyüşü’nün fanatik Yahudi örgütler tarafından organize edildiğini ancak işgal makamlarının desteğiyle gerçekleştirildiğini belirten Zeydan, Binyamin Netanyahu’nun, yürüyüşün ne tür sorunlara yol açacağını önceden tahmin ettiğini ve bu sebeple 15 Haziran’a erteleyerek kendisini kurtardığını söyledi.

Filistinli masumların kanlarını akıtmak ve topraklarını işgal etmek üzere ant içen terörist Yahudi örgütleri, Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde Bayrak Yürüyüşü düzenlemek için harekete geçti. Bunun mukabilinde Filistinliler de bu örgütlerin Müslüman mahallelerini kirletmemesi için ribat seferberliği ilan etti.

Öte yandan İsrail merkezli Maariv gazetesinin haberine göre, İsrail polisi, bugün düzenlenmesi planlanan Bayrak Yürüyüşü öncesinde işgal altındaki Kudüs’te güvenlik tedbirlerini had safhaya çıkardı.

Filistinli aktivistler, yürüyüş çağrılarıyla Yahudi örgütlerinin, Filistinli direnişçilerin, Kudüs Kılıcı Operasyonu’nda elde ettiği zaferin intikamını almayı hedeflediğine ve Kudüslülerin ortaya koyduğu kahramanlığa gölge düşürmek istediğine dikkat çekiyor.

Bayrak Yürüyüşü, Batı Şeria ve Kudüs’teki Yahudi yerleşkeleri sakinlerinin katılımıyla her yıl düzenleniyor. Batı Kudüs’teki Knesset binası önünde toplanan Yahudi yerleşimciler ellerinde işgal rejimi bayraklarıyla Eski Şehir kısmındaki Bab el-Amud’a kadar yürüyor.

Yürüyüş sırasında dans ederek ırkçı sloganlar atan Yahudi yerleşimciler daha sonra Mescidi Aksa kapılarını dolaşarak Burak (Ağlama) Duvarı önüne gidiyor ve Mescidi Aksa’nın yıkılıp sözde heykelin inşa edilmesi için ayin yapıp dua ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.