Zoubi: Suriye Halkı ve Yönetiminin Teröre Karşı Savaşı Zafer Kazanana Dek Sürecek

  • 16 Nisan 2015
  • 756 kez görüntülendi.
Zoubi: Suriye Halkı ve Yönetiminin Teröre Karşı Savaşı Zafer Kazanana Dek Sürecek

Suriye Enformasyon Bakanı Omran el Zoubi Suriye ordusu ve yönetimin; Suriye’nin etnik ve medeni zenginliğini koruma, vatan topraklarının hiçbir karış toprağından ödün vermeme ve teröre karşı zafere dek azimle savaşma kararlılığında olduklarını vurguladı.

Lazkiye’de Teşrin Üniversitesinin Basil Konferans Salonunda açık bir siyasi buluşmaya katılan Bakan Zoubi; ulusal meselede ılımlılık yada tarafsızlığın bulunmadığının altını çizdi.

Suriye’deki krize siyasi çözümün devlete, kurumlarına ve halka karşı silah taşıyanlarla değil, siyasi güç ve akımlarla siyasi bir süreç kapsamında sağlanması gerektiğine dikkat çeken Zoubi; silah taşıyanlarla onların anladıkları silah diliyle konuşulacağını söyledi. Bakan Zoubi dünyanın her ülkesinde kanun ve yasaları uygulama, sınırları muhafaza etme, halkının güvenliğini ve haklarını korumada silah taşıma hakkına sahip yegane tarafın devlet olduğuna dikkat çekti.

Bölgede yaşanan tüm savaşların birbirleriyle zıt iki tutum ve proje arasındaki bir çatışmadan ibaret olduğunu ifade eden Zoubi; ilkinin ilke, değer, ahlak ve haklara dayalı milli bir proje olduğunun altını çizdi. Zoubi ikincisinin ize ABD, İsrail, Türkiye ve kimi Arap rejimlerin destekleyip hayata geçirmeye çalıştıkları hegemonya, sömürü, yobazlık ve radikalliğe dayalı proje olduğunu belirtti.

Zoubi Suriye ve halkının düşmanlarının; Suriye’nin egemen kararına ilaveten bağımsız ekonomisi ve Filisin, Lübnan ve Irak’ta işgal ve sömürü planlarına karşı tutumundan rahatsız olduklarına dikkat çekti.

Suriye’de tüm taraflar arasında diyalog ve görüş alışverişinin sürmesi önemine dikkat çeken Zoubi; ulusal egemenlik ve halkın yüksek çıkarları ışığında başkalarının görüşlerine saygı duymanın gereğini ifade etti. Zoubi Suriye’de bağımsızlık ilkelerinin yanı sıra anayasa ve kanunlara, vatanın sembolü olan bayrağa saygının kesinlikle kırmızı çizgi olduğunu belirtti.

Enformasyon bakanı; kimi muhalif şahsiyetlerin yaptıkları açıklamaların; kimsenin Suriye’nin geleceği ve yaşadığı durumların gerçeğine ilişkin tasavvurunu yansıtmadığını söyledi.

Terör grupları ve onları destekleyenlerin korkak ve gaddar eylemlerine ışık tutan Zoubi; Suriye ve halkına yönelik savaşın psikolojik boyutları kapsamında dezenformasyon ve montajla hazırlanan görüntülere ve yaymaya çalıştıkları habere vurgu yaptı. Zoubi terör örgütleri ve destekçilerinin, halk arasında dehşet ve korku saçarak evlerini barklarını terk edip tehcire zorladıklarına vurgu yaptı.

Lazkiye valisi İbrahim Hızır el Salim; Teşrin Üniversitesi Rektörü Hani Şaban, Baas Partisinin Lazkiye İl Sekreteri, Öğretmenler Sendikası Lazkiye İl Şube Başkanı ve daha birçok şahsiyetin katıldığı buluşmada Bakan Zoubi; dezenformasyon ve psikolojik savaş karşısında teyakkuz içinde olmanın önemine bir kez daha vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.