Amerika aleyhimizde girişimde bulunursa 13 milyar dolarlık uçak gemilerini hava uçururuz

  • 25 Ocak 2016
  • 840 kez görüntülendi.
Amerika aleyhimizde girişimde bulunursa 13 milyar dolarlık uçak gemilerini hava uçururuz

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, Devrim Muhafızları’nın daima Fars Körfezi’ne egemen olduğunu ve İran’ın kırmızı çizgisinin savunma gücü olduğunu belirtti.

Amiral Ali Fedevi dün katıldığı bir İran devlet televizyonu programında konuştu.

İran karasularına giren Amerikan askerlerinin gözaltına alınma konusuna değinen Amiral Fedevi, Devrim Muhafızları’nın 7/24 ve daim olarak Fars Körfezi bölgesine egemen olduğunu bildirdi.

Amerika’nın Fars Körfezi’ndeki varlığını bir şer olarak niteleyen Amiral Fedevi, Amerika’nın bölgede bulunmasının güvenliği zedelediğini ve yıllardır hiçbir Amerikan, İngiliz ve Fransız gemisinin İran karasularına girmediğini dile getirdi.

Son olaydan önce 20 bin askeri barındıran Amerika’nın 2 ve Fransa’nın bir uçak gemisini IŞİD’le mücadele bahanesiyle Fars adasının kuzeydoğusu ve güneydoğusunda bulundurduklarını söyleyen Amiral Fedevi, bu askerlerin zorbalık kuruntusu içinde olduğunu kaydetti.

Amerikan ve Fransız askerlerin hasmane tutum sergiledikleri takdirde onlara tarihte eşi görülmemiş bir facia yaratacaklarını duyurduklarının altını çizen Amiral Fedevi, “Onların 13 milyar dolarlık uçak gemileri cephanelik gibi bir kıvılcımla havaya uçurulabilir” diye konuştu.

Savunma gücünün İran’ın kırmızı çizgisi olduğunu kaydeden Amiral Fedevi, Amerika Dışişleri Bakanı’nın yanlışlıkla İran karasularına girdiklerini, bu olaydan dolayı İran’dan özür dilediklerini ve bir daha böyle bir olayın yaşanmayacağını bildirdiklerini ifade etti.

Amerika’nın sadece zorbalıktan anladığını ve İran’ın karşı koymadığı takdirde onların kesinlikle İran aleyhine girişimde bulunabileceklerine işaret eden Amiral Fedevi, “Amerika’nın gücü olsaydı Fars adasına girip bütün askerlerimizi öldürebilirlerdi ancak böyle bir saldırının düşüncesi bile onlarda oluşamaz, aksi takdirde bütün uçak gemileri hedef alınır” açıklamasında bulundu.

İran’ın Amerika ile düşmanlığının kesin bir düşmanlık olduğunu da söyleyen Amiral Fedevi, İran’ın askeri gücünün günden güne arttığının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.