Avrupa’daki Müslüman öğrencilerden Kudüs’e destek

  • 29 Ocak 2018
  • 984 kez görüntülendi.
Avrupa’daki Müslüman öğrencilerden Kudüs’e destek

Avrupa’daki Müslüman Öğrenci Dernekleri Birliği bir açıklama yaparak, Kudüs, mazlum Yemen halkına destek verirken, Yemen halkının katliamını kınayıp, İslam Cumhuriyeti Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni ve İslam İnkılabı Rehberi ile biat yinelediler.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Avrupa’daki Müslüman Öğrenci Dernekleri Birliği 52. genel toplantısının ardından yaptığı açıklamada, İslam dünyasının manevi başkenti ve atan kalbi aziz Kudüs ve mazlum Bahreyn halkını desteklerken, masum Yemen halkının katliamını kınadılar.

Açıklamada ayrıca, Avrupa’daki Müslüman Öğrenci Dernekleri, Hüseyni -as- mektebin takipçilerinin zalime karşı mazlumu ölümüne destekleyeceklerini ve çabayı kendi bilim ve ilimine dayalı olarak ve İran’ın bilimdeki konumunu yükseltmek için çaba ve gayretleriyle arttıracaklarını vurguladılar.

Açıklamanın son kısmında birlik, İslam Cumhuriyeti Kurucusu rahmetli İmam Humeyni ve İslam İnkılabı Rehberi ile biat yinelediler.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei iki gün önce, Viyana’da düzenlenen Avrupa Müslüman Öğrenciler Birliği Toplantısı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, genç öğrencinin şimdiki zaman ve gelişmelerini bilip, kendisini hazırlaması gerektiğinin altını çizdi.

İnkılap Rehberi’nin kaleme aldığı ve Viyana’daki İmam Ali -as- İslam Merkezi’nde hüccetül-İslam Cevad Ejei tarafından okunan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Günümüzdeki dünya ve içindeki gelişmeler beraberinde gençler için geçmişte benzeri olmayan veya belirsiz olan beklentileri getirir. Genç üniversite öğrencileri bu gelişmeler ile beklentileri doğru bir şekilde tanımlayarak kendisini hazırlamalıdır. Müslüman Öğrenciler Birliği’nin size sağladığı ortam bu konuda yardımcı olabilir. Önemli nokta Allah yolunda vazifenizi tutkuyla yerine getirmenizdir. Bunları başardıysanız, Allah’ın hidayeti yardımınıza gelecektir inşallah. Yüce Allah’tan hepinize saadet diliyorum.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.