Ayetullah Mekarim Şirazi, Musul’un kurtarılmasını tebrik etti

  • 04 Temmuz 2017
  • 1.132 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazi, Musul’un kurtarılmasını tebrik etti

Kum İslami İlimler Merkezi Taklit Merciilerinden biri, Musul’un kurtarılması ve IŞİD terör örgütünün ağır bir hezimete uğratılması dolayısıyla Irak Taklit merciilerinden Ayetullah Sistani’ye bir tebrik mesajı gönderdi.

Kum İslami İlimler Merkezi Taklit Mercii Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi mesajında şöyle demekte:

– IŞİD terör örgütünün ağır yenilgisi, İslam dünyası için ham hayaller peşinde ve İslam ülkelerini parçalamak için bir takım kiralık unsurlara sahip olan her kes için bir ibret tablosudur. Ancak Irak Şiilerinin büyük Taklit Mercii Ayetullah Ali Sistani’nin, İran İslam Cumhuriyetinin Kurucusu rahmetli İmam Humeyni’nin tarihi fetvasından yola çıkarak Irak’ta halk seferberlik güçlerinin teşkili fetvası tarihi bir hamaset olup, İslam düşmanlarının gözüne bir diken gibi batmıştır.

Musul kentinin IŞİD terör örgütü tarafından ele geçirilmesi ardından, Ayetullah Sistani tarihi bir fetva yayınlayarak kifai cihad hükmünü vermiş ve bunun ardından bir milyonu aşkın Iraklı askeri ve müdafaa merkezlerine baş vurarak silah altına girmiş ve terörizme karşı mücadelede yeni bir direniş gücü oluşturmuşlardı. Bugün Haşdi Şaabi olarak tanınan bu halk direniş gücü son üç yıl içinde terörizme karşı önemli başarılar ele geçirmiş ve bugün Musul gibi ülkenin ikinci önemli büyük şehri bu güç sayesinde IŞİD terörizminden kurtarılmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.