Aynu’l-Hilve Mülteci Kampındaki Çatışmalarda İki Kişi Öldü Dokuz Kişi Yaralandı

  • 18 Ağustos 2017
  • 1.151 kez görüntülendi.
Aynu’l-Hilve Mülteci Kampındaki Çatışmalarda İki Kişi Öldü Dokuz Kişi Yaralandı

Bugün (18 Ağustos Cuma) alınan haberlere göre Lübnan’ın güneyindeki Aynu’l-Hilve mülteci kampında meydana gelen çatışmalarda iki kişi hayatını kaybederken dokuz kişi de yaralandı. Verilen haberlere göre Filistin Ortak Güçleri tarafından istenen Bilal El-Arkub’un oğlu Ubeyde El-Arkub, Arkub grubuna mensup kişilerle Filistin Ortak Güçleri arasında meydana gelen çatışmada hayatını kaybetti. Olaylarda yara alan Filistin Ortak Güçleri mensubu bir kişi de daha sonra hayatını kaybetti.

El-Meyadin tv kanalının yayınladığı haberlere göre Aynu’l-Hilve mülteci kampında çoğunluğu El-Arkub grubuna mensup radikal kesimlerle Filistin Ortak Güçleri arasında yeniden çatışmalar meydana geldi. Ulusal Haber Ajansı tarafından yayınlanan haberde çatışmalarda üstteki caddeye yerleştirilen keskin nişancıların attığı mermilerin yanı sıra karşılıklı roket seslerinin de ara sıra duyulduğuna dikkat çekildi.

Yapılan müdahalelerde hedef alınan Arkub grubunun Filistin güvenlik kaynaklarına göre radikal bir şahıs olan Bilal Bedr’in komutasında hareket ettiği ve Aynu’l-Hilve mülteci kampının Et-Tayra mahallesini kendisine merkez edindiği, Lübnan ordusunun bazı geçiş noktalarına yönelik bazı saldırılardan, birtakım patlamalardan ve bazı Filistin liderlerine yönelik suikastlardan sorumlu tutulduğu ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.