Batılı devletlerin Suriye’de teröristlere geniş desteği

  • 13 Temmuz 2018
  • 1.714 kez görüntülendi.
Batılı devletlerin Suriye’de teröristlere geniş desteği

Haber kaynakları, Suriye’de teröristlerin sığınaklarından yüklü miktarda Amerika, İngiltere ve Fransa yapımı silah ve mühimmat ele geçirildiğini duyurdu.

Haberde Suriye ordusu teröristlerin sığınaklarından Amerikan patentli TAW füzeleri, zırhlı araçlar ve Fransa yapımı anti tank füzeleri ve teröristlerin kullandığı İngiliz yapımı özel araçlar ele geçirdiği belirtildi.

Aslında Suriye’de ilk kez teröristlerin sığınaklarından bu tür silahlar ve teçhizat ele geçirilmiyor. Bundan önce de Suriye ordusu bir çok kez teröristlerin sığınaklarından ve yeraltındaki tünellerinde Batılı devletlerin yapımı olan silah, mühimmat, askeri teçhizat ve çeşitli araçları ele geçirdi.

Gerçek şu ki son haftalarda Suriye ordusunun teröristlere karşı art arda zaferleri ve bu ülkenin çeşitli bölgelerini teröristlerden temizlemesi en çok teröristlerin baş hamisi Amerika’yı ve yine Arap ve Batı ittifakını korkutmaya başladı. Bu şartlarda Suriye ordusunun zaferlerinden panikleyen Amerika ve Suriye karşıtı kurulan Arap Batı ittifakı teröristlerin silah ve mühimmat ve teçhizat bakımından takviye etmeye ve sonuçta bu canilerin Suriye’de daha fazla cinayet işlemelerine zemin oluşturmaya çalışıyor.

İngiliz The Guardian gazetesi bu konuda yayımladığı raporunda Amerikalı ve İngiliz yetkilileri Suriye’de teröristlere paraşütle silah ve askeri teçhizat indirmeyi gündemlerine aldıklarını ifşa etti.

Bu arada Amerika’nın Carter etüt merkezi de El Nusra ve 23 terör örgütünün daha doğrudan Amerika’dan silah ve mali yardım aldıklarını itiraf etti.

Bölge gelişmeleri, Batılı devletlerin Irak ve Suriye halkına yardım bahanesi ile bu katillere en ölümcül silahları verdiklerini, nitekim Suriye krizi de Arap Batı ittifakının silah ve para yardımı ile sürdürüldüğünü gösteriyor.

Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri başta IŞİD olmak üzere Suriye ve Irak’ta terör örgütlerinin silah ve para bakımından baş hamileridir, nitekim bu zümrenin teröre verdikleri destek yüzünden terör tüm bölgeyi ve dünyayı sarmıştır.

BM yetkililerin terör örgütleri ve elebaşıları ve üyeleri yakalanarak yargılanmaları ve cezalandırılmaları gerektiğini vurgularken, haber kaynakları bölgede teröristlere desteğin sözde insani yardım konvoyları ile sürdürüldüğünü belirtiyor. Oysa BM güvenlik konseyi 2170 sayılı kararnameyi onaylayarak başta IŞİD olmak üzere tüm terör örgütlerinin silahsızlandırılmaları ve dağıtılmalarına vurgu yapmış bulunuyor. Kararnamede ayrıca bu örgütlere mali ve askeri destek verenlere karşı da yaptırım uygulanması gerektiği vurgulanıyor. Ancak Amerika ve bazı Avrupalı ülkelerin müdahaleleri yüzünden bu kararnamenin pratikte uygulanamadığı anlaşılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.