Erbil, Bağdat’a günlük 250 bin varil petrol vermeyi kabul etti

  • 03 Mart 2018
  • 1.336 kez görüntülendi.
Erbil, Bağdat’a günlük 250 bin varil petrol vermeyi kabul etti

IKBY yönetiminin Irak parlamentosu tarafından günlük 250 bin varil petrol ihraç edilmesi konusunda alınan karar ardından Erbil bu konuda Bağdat ile anlaşmaya hazır olduğunu bildirdi.

Irak meclisi 2018 yılı bütçesini kabul ederek IKBY yönetimini Bağdat’a günlük 250 bin varil petrol vermekle yükümlü kıldı.

İSNA haber ajansının bildirdiğine göre Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Erbil-Bağdat arasındaki sorunların çözülmesi için görüşmelerin devam ettiğini ancak Bağdat ile IKBY arasında Kürt bölgesi petrolünün Avrupa’ya satılması konusunda anlaşma sağlandığını bildirdi.

IKBY sözcüsü Kerkük petrolünün Bağdat’a ihraç edilmesi konusunda Bağdat yönetiminin teklifinin IKBY tarafından kabul edildiğini bildirdi.

Irak başbakanı Haydar el-İbadi de geçtiğimiz Salı günü katıldığı bir basın toplantısında Erbil’den Kerkük petrolünün ihraç edilmesi ortamını hazırlamasını istemişti.

Kerkük eyaletinde 500’ü aşkın petrol kuyusu bulunmakta ve bu şehrin Irak merkez yönetimi güçlerince kontrol alınmasından öncesine kadar bu bölgeden günlük 360 bin varil petrol istihraç ediliyor ve 300 bin varil petrolün Türkiye Irak petrol boru hattı aracılığı ile dünya piyasalarına aktarılıyordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.