Gazze Şeridi’nin Ez-Zevadiye Beldesinde Fırtına Nedeniyle Bir Evin Çatısı Çöktü…

  • 08 Ocak 2015
  • 924 kez görüntülendi.
Gazze Şeridi’nin Ez-Zevadiye Beldesinde Fırtına Nedeniyle Bir Evin Çatısı Çöktü…

Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Ez-Zevayide beldesinde Filistin’i etkisi altına alan yoğun yağışlar ve fırtına nedeniyle bir evin asbestten yapılan çatısının çökmesi sonucu 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ez-Zevayide Belediye Başkanı Hasan Ebu Mezid, yaptığı açıklamada, Esad Müslim Uyd isimli Filistinlinin evinin çatısının yağışlar ve fırtına nedeniyle tamamen parçalandığını ev halkından 7 kişinin yaralandığını, yaralılardan birinin çocuk olduğunu ve kafatasında kırık olduğunu, yaralıların hastaneye kaldırıldıklarını söyledi.

Görgü tanıkları, fırtınanın etkisiyle uçuşan cisimlerin evin çatısına çarptığını ve eski yapı evin çatısının parçalanmasına yol açtığını, evin duvarlarının da büyük bir kısmının yıkıldığını ifade etti.

Olayın hemen ardından sivil savunma ve ilkyardım ekiplerinin beldenin batısındaki eve ulaştığı ve yaralıların hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nde binlerce aile aşırı soğuklara ve yağışlara rağmen yeterli barınma ve ısınma imkanına sahip değil. Birçok aile eski ve oturmaya elverişli olmayan evleri kısıtlı imkanlarla onararak kullanmak zorunda kalıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.