Hamas ve İran heyetleri Beyrut’ta Bir Araya Geldi

  • 02 Eylül 2016
  • 891 kez görüntülendi.
Hamas ve İran heyetleri Beyrut’ta Bir Araya Geldi

İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Lübnan temsilcisi Ali Bereke, Beyrut’ta İran büyükelçiliğinden bir heyeti kabul etti. Görüşmede İran’ı en üst düzey elçilik müsteşarı Muhammed Macidi ve diğer müsteşarlar temsil ederken, Hamas adına Ali Bereke’nin yanı sıra Hamas siyasi ilişkiler sorumlusu Ziyad Hasan da görüşmeye katıldı. Taraflar, Filistin’deki son gelişmeler ve ikili ilişkileri ele aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi ve Palestine Today’in aktardığı haberlere göre: görüşme sırasında Ali Bereke, Tahran’ın Filistin direnişine ve İntifada’ya desteği için ilişkileri geliştirmenin öneminden bahsetti. Bereke, Gazze’ye uygulanan ablukanın 10 yıldır sürdüğünü, Mescid-i Aksa’ya yönelik siyonist baskınların devam ettiğini ve Batı Şeria’da siyonist yerleşim birimi inşaatlarının devam ettiğini belirterek, böyle bir bağlamda bu görüşmenin ehemmiyetine dikkat çekti.

Macidi ise İran’ın direnişe ve Filistin davasına verdiği desteği sürdüreceğini belirterek, Filistin’in İran için bir numaralı ve öncelikli mesele olduğunu ifade etti.

Tarafların ayrıca, Ortadoğu ve İslam coğrafyasındaki kriz ortamına nasıl çözüm bulunabileceğini konuştuğu ve bazı Arap ülkelerinin siyonist işgal rejimiyle aralarındaki gizli anlaşmaların da ele alındığı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.