İran, Rusya ve Türkiye savunma bakanları, yarın Moskova’da bir araya gelerek, başta Halep olmak üzere bölge ve Suriye’deki son durumu değerlendirecek. İran Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan’ın, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygo’yla Suriye ve Halep’teki son olaylar üzerinde Cumaretesi günü telefonla görüşmelerinin devamında, iki bakanın Türkiye Savunma Bakanı Fikri Işık’ında katılımıyla Moskova’da bir araya geleceği açıklandı. İran Savunma Bakanlığı’nın açıklamalarına göre, General Dehgan bu oturumda Rus ve Türk mevkidaşlarıyla başta Halep olmak üzere bölge ve Suriye’deki son durumu değerlendirecektir. Halep’te teröristlerin ağır hezimete uğratılması ardından İran, Rusya ve Suriye hükümetlerinin girişimi ile bölge halkına yardım ulaştırılması amacıyla yoğun bir diplomatik çalışma başlatılmış ve bu konuda bölge meselelerinde etkili ülkeler arasında yakın bir koordine ve diyalogun sağlanması istenmektedir. 2012 yılından beri terör örgütlerinin işgalinde bulunan Halep’ın doğu kesimi geçtiğimiz günlerde Suriye ordusu, halk direniş güçleri ve müttefikleri tarafından kurtarılmış ve teröristlere ağır bir darbe indirilmiştir.

  • 19 Aralık 2016
  • 1.325 kez görüntülendi.
İran, Rusya ve Türkiye savunma bakanları, yarın Moskova’da bir araya gelerek, başta Halep olmak üzere bölge ve Suriye’deki son durumu değerlendirecek.  İran Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan’ın, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygo’yla Suriye ve Halep’teki son olaylar üzerinde Cumaretesi günü telefonla görüşmelerinin devamında, iki bakanın Türkiye Savunma Bakanı Fikri Işık’ında  katılımıyla Moskova’da bir araya geleceği açıklandı.  İran Savunma Bakanlığı’nın açıklamalarına göre, General Dehgan bu oturumda Rus ve Türk mevkidaşlarıyla başta Halep olmak üzere bölge ve Suriye’deki son durumu değerlendirecektir.  Halep’te teröristlerin ağır hezimete uğratılması ardından İran, Rusya ve Suriye hükümetlerinin girişimi ile bölge halkına yardım ulaştırılması amacıyla yoğun bir diplomatik çalışma başlatılmış ve bu konuda bölge meselelerinde etkili ülkeler arasında yakın bir koordine ve diyalogun sağlanması istenmektedir.  2012 yılından beri terör örgütlerinin işgalinde bulunan Halep’ın doğu kesimi geçtiğimiz günlerde Suriye ordusu, halk direniş güçleri ve müttefikleri tarafından kurtarılmış ve teröristlere ağır bir darbe indirilmiştir.

İslam İnkılabı Rehberi ve Başkumandanın yüksek askeri danışmanı, Amerika’nın başta Suriye olmak üzere bölgedeki stratejisinin yenilgiyle sonuçlandığını bildirdi.

Tesnim haber ajansının bildirdiğine göre Suriye ordusunun Halep’teki son başarıları hakkında konuşan İslam İnkılabı Rehberi ve Başkumandanın yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi,  Suriye ve Irak olayının dünyanın büyük güçleri arasında stratejik bir karşılaşma ve rekabete dönüştüğünü, bir tarafta Amerika ve onların müttefikleri siyonist İsraril rejimi, Türkiye, Suudi rejimi, katar ve Ürdün’ün yer aldığını ve diğer tarafta İran, Rusya, Suriye ve Hizbullah’ın bulunduğunu belirtti.

60 ay aradan sonra bu stratejik karşılaşmanın İran koalisyonunun zaferi ve karşı tarafın yenilgisiyle sonuçlandığını belirten İslam İnkılabı Rehberi ve Başkumandanın yüksek askeri danışmanı Suriye’nin geleceği ile ilgili olarak da Suriye ordusu, halkı ve destekçilerinin Halep’ten sonra tekfiri güçlerin bulunduğu Fırat’ın doğu ve batı yakalarına yöneleceğini bildirdi.

Bölgenin geleceğinin halklar ve direnişin yararına tamamlanacağını belirten Tümgeneral Rahim Safevi, “ABD’nin yeni seçilen başkanı Halep’ın kurtarılması mesajını idrak etmeli ve bilmelidir ki İran İslam Cumhuriyetinin bölgenin güvenliği ve terörizme karşı mücadele peşindedir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.