İran, Suriye’ye kararlı şekilde desteğine devam edecek

  • 09 Nisan 2021
  • 3.636 kez görüntülendi.
İran, Suriye’ye kararlı şekilde desteğine devam edecek

İran İslami Şura Meclisi Özel Yardımcısı Hüseyin Emirabdullahiyan, Suriye’nin Şam Büyükelçisi Şafik Deyyub ile yaptığı görüşmede, Tahran’ın Şam’a desteğinin kararlı biçimde devam edeceğini belirtti.

İslami Şura Meclisi Başkanı Uluslararası İşler Özel Yardımcısı Emirabdullahiyan görüşmede, ABD’nin ekonomik yaptırımlarıyla Suriye’ye karşı ekonomik savaş açtığını belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti ve Suriye’nin köklü, kardeşçe ve dostane münasebetlerine dikkat çeken Emirabdullahiyan, direniş cephesinde yer alan Suriye milleti ve liderlerine İran’ın desteğinin kararlılıkla süreceğini ifade etti.

Abdullahiyan, İran’ın Amerikalı Demokratlar ve Cumhuriyetçiler ile müzakere yaptığını, ancak Beyaz Saray yöneticilerinin sadece maske değiştirdiğini ve açık şekilde yükümlülüklerini çiğnediğini sözlerine ekledi.

Emirabdullahiyan, ABD’nin bugün yeniden İran ile doğrudan müzakereden söz ettiğini, ancak önünde tek yol olduğunu ve o da tüm yaptırımları pratik şekilde iptal etmesi olduğunu kaydetti.

Suriye’nin Tahran Büyükelçisi de, İran’a Suriye halkı ve hükümetine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İran ile Çin arasında imzalanan stratejik belgeye de değinen Suriyeli yetkili, bu belgenin güç dengesini değiştiren büyük bir kazanım olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.