İran ve Pakistan arasındaki ekonomik ve sınır işbirliği anlaşması artacak

  • 12 Ocak 2018
  • 926 kez görüntülendi.
İran ve Pakistan arasındaki ekonomik ve sınır işbirliği anlaşması artacak

Pakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mohammad Faysal, İran ile Pakistan arasında ekonomik ve sınır işbirliğinin artacağını söyledi.

Faysal düzenlediği basın toplantısında Pakistan Milli Güvenlik Konseyi Nasır Han Janjua’nın yakın zamandaki Tahran ziyareti ile ilgili bu ziyarette iki ülke yetkililerinin ekonomik ve sınır işbirliğinin arttırılması hususunda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Janjua’nın Tahran Güvenlik Konferansı için İran’ı ziyaret ettiğini ifade eden Faysan, kendisinin bu ziyarette İranlı meslektaşı ile görüştüğünü ve ilişkilerin arttırılması hususunda anlaşmaya vardığını söyledi.

Faysal, Pakistan ve Washington’un mevcut şartlardaki işbirliği ile ilgili, ‘’İki ülke karşılıklı menfaatlere dayalı çeşitli konularda işbirliği yapmaktalar’’ dedi.

Faysal, ‘’Pakistan geçen 16 yılda her zaman Amerika’ya Nato teçhizatının Pakistan’da geçişi konusunda işbirliği yapmıştır ve bu işbirliği kara ve hava yoluyla olmuştur’’ dedi.

Ülkesinin terörizmle mücadelede 120 milyar dolay hasar gördüğünü ifade eden Faysal, Pakistan’ın El Kaide ve diğer terörist guruplarla mücadelesinin bölgede istikrar ve barışın sağlanmasına yardımcı olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.