İran’ın BM Büyükelçisi: Venezuela’daki Amerikan darbesinin amacı petrole sulta kurmaktır

  • 13 Şubat 2019
  • 3.390 kez görüntülendi.
İran’ın BM Büyükelçisi: Venezuela’daki Amerikan darbesinin amacı petrole sulta kurmaktır

İran İslam Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler’deki büyükelçisi İshak Âl Habib, Venezüella’daki Amerikan darbesinin amacının ülkenin petrolüne hükmetmek olduğunu belirterek, Amerika’nın düşmanca, yasadışı ve kışkırtıcı politikaların durdurulması gerektiğini vurguladı.

İRNA’ya göre, Âl Habib, Bağlantısızlar Hareketi’nin Venezuela konulu oturumunda yaptığı konuşmada, Venezuela’daki mevcut gelişmeleri bölgesel veya uluslararası barış ve güvenlik için bir tehdit olarak nitelendirdi.

Al habib, Venezuela hükümetinin izni dışında bu ülkeye karşı bir girişim yapılamayacağını belirterek, ”Hiç kimse kimse Venezuela’ya ne yapacağını emredemez.” dedi.

Âl Habib, ABD’nin krizi, Venezüella’daki düşmanlığını haklı çıkarmak için bir bahane olarak kullandığını, ABD’nin bir ekonomik savaş kurarak ve tek taraflı yaptırımlar uygulayarak Venezuela’da ekonomik bir kriz oluşturduğunu söyledi.

Amerikalıların hiçbir zaman demokrasiyi ve insan haklarını korumak istemediğini vurgulayan İran’ın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi, Washington’un Venezuela’daki düşmanca eylemlerinin temelinde, Amerika’nın bu ülkeyi Washington’un arka bahçesi görmek istemesinden ve ABD’nin şom çıkarlarının bulunduğunu söyledi.

Al Habib, İran’ın uluslararası hukukun ABD tarafından yaygın olarak ihlal edilmesini çok güçlü bir şekilde kınadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.