Rafah sınır kapısından 630 Filistinli geçiş yaptı

  • 22 Aralık 2014
  • 682 kez görüntülendi.
Rafah sınır kapısından 630 Filistinli geçiş yaptı

Rafah sınırından 600 Filistinlinin Mısır’ın Sina sahrasına geçtiği bildirildi.

Habere göre, Gazze’deki Sınır Gümrük Kapıları İdaresi’nin, Mısır yönetiminin kendilerine Rafah sınır kapısını sınırlı sayıda insanın geçişi için Pazar gününden itibaren iki günlüğüne açacağını ilettiğini duyurmasının ardından dün Rafah’tan  Mısır’ın Sina sahrasına geçen Filistinli sayısının 630 olduğu bildirildi.

Mısır’ın dün sınırı  kısıtlı olarak açması son iki ayda ikinci kez gerçekleşiyor. Bu arada dün  yüzlerce Filistinlinin ise Rafah’tan Mısır’a, konan kotadan dolayı  geçemediği bildirildi.

Bu arada geçişlerle ilgili açıklama yapan Gazze Sınır İdaresi başkanı Mahir Ebu Sabha, Mısırlı yetkililerin kendilerine Pazar ve Pazartesi günlerinde sadece Gazze’ye giriş yapmak isteyenler için kapıyı açacakları bilgisi verdiklerini söyledi.

Mısır yönetimi, Gazze’nin dışarıya açılan tek sınır kapısı olan Rafah sınır kapısını 51 günlük savaşta yaralıların geçmesi için bile açmadı. Mısır bu süre içinde Gazze’ye geçmek isteyen insanlara izin vermediği gibi yardım kafilelerinin çoğunu da engelledi.

Mısır yönetimi bir taraftan kamuoyunu da yanıltıyor. Kapıyı iki günlüğüne, bir günlüğüne açtığını duyururken, çoğu zaman Mısır tarafında mahsur kalanlar Gazze’ye giriş yapıyor. Gazze’den çıkmak isteyen yüzlerce hastanın, yaralının ve başka ülkelerde yaşayanların çıkış yapmalarına ise izin vermiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.