Ruhani: Kitap yeni düşünce ve sözü sunmalıdır

  • 08 Şubat 2016
  • 859 kez görüntülendi.
Ruhani: Kitap yeni düşünce ve sözü sunmalıdır
İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, kitabın her zaman kültürel ve sosyal gelişmelerin kaynağı ve tarih yapıcı olduğunu belirterek, ‘kitap yeni düşünce ve söz sunmalıdır’ dedi.

Ruhani, dün İran’da 33. Kitap yılı ödülü kapanışı ve dünyada 23. Kitap ödülüyle ilgili Tahran’da yapılan merasiminde yaptığı konuşmada, kitabın ülkenin kalkınması ve gelişmesi açısından en önemli belirgin ölçülerden olduğunu belirterek, İran’ın ilmi merkezleri ve üniversitelerinin, bölgesel ve dünya rekabetinde gerekli yerini almaları gerektiğini söyledi.

İran cumhurbaşkanı, kitabın önemine ve İslam dininin ilmi arayışlara yaptığı vurguya temasla, müslümanların iftiharlarından birinin ve İslam peygamberinin mucizesinin kitap olduğunu ve Kuranı Kerim’in ilk düsturunun “Ikra” yani ‘oku’ ile başladığını söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı, toplumda muhtelif görüşlerin ve fikirlerin var olmasının o toplumun fikri ve düşünce açısından kalkınmasına vesile olacağını belirtti.

Ruhani, 26 şubat tarihinde İran’da yapılacak genel seçimlere halkın bütün kesimlerinin ciddi ve görkemli bir katılım sergilemeleri gerektiğine temasla, kültür ve düşünce çevreleri ve sahiplerinin halkın seçimlere katılmasını teşvik etmede ve güzel bir İran’ın geleceğinin belirlenmesinde teşvik etmeleri gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.