Salihi: İran yeni nükleer teknolojiden en iyi şekilde yararlanmayı sürdürecek

  • 06 Aralık 2015
  • 923 kez görüntülendi.
Salihi: İran yeni nükleer teknolojiden en iyi şekilde yararlanmayı sürdürecek

İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı Ali Ekber Salihi, İran’ın yeni nükleer teknolojiden en iyi şekilde yararlanmaya dayalı azim ve iradesini sürdüreceğini söyledi.

Salihi, başkent Tahran’ın doğusunda yer alan Semnan şehri üniversitesinde nükleer sanayi kazanımları fuarına gönderdiği mesajda, nükleer konuda yapay ve zaruri olmayan sorunların sona ermesinden sonra, şimdi yeni nükleer teknolojilerden yararlanması ortamının da oluştuğunu belirterek İran’ın bu konuda son derece azim ve iradeyle çalışacağını bildirdi.

Salihi, mesajında İran Atom Enerjisi Kurumu’nun nükleer teknoloji konusunda en son bilgileri elde etmeye ve bunları ülkenin yararlanması yönünde değerlendirmeye çalışacağını bildirirken, İran’ın radyoaktiv temini konusunda Orta doğu bölgesinin en önemli kutbu olması için nükleer faaliyetleri arttıracaklarını bildirdi.

İran nükleer sanayi kazanımları 33. fuarı dün, nükleer yakıt, santral ve nükleer sanayinin yan alanları adı altında Semnan’da hükümet ve yerel yetkililerin katılımıyla açıldı.
Bilindiği gibi İran İslam Cumhuriyeti nükleer alandaki bütün faaliyetlerini Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun gözetiminde sürdürmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.