Siyonist İsrail askerleri ile çatışmalarda yüzlerce Filistinli yaralandı

  • 13 Ocak 2018
  • 931 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail askerleri ile çatışmalarda yüzlerce Filistinli yaralandı

Siyonist İsrail güçlerinin dün Filistinlilerin arazilerine saldırmalarıyla çıkan çatışmalarda 300’den fazla Filistinli yaralandı.

Anadolu Ajansı’nın Ramullah’tan bildirdiğine göre, siyonist güçler Ürdün Nehrinin Batı Yakası’nda siyonistlerin yayılmacı siyasetlerine karşı çıkan Filistinlilere saldırdılar. Çatışmada en az 292 Filistinlinin yaralandığı anlaşılıyor.

Bu arada siyonistler ayrıca Gazze Şeridi sınırında da en az 41 Filistinliyi ateş açarak yaraladılar.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın işgal altındaki Kudüs şehrini Siyonist işgal rejiminin başkenti kabul etme kararına karşı Filistin topraklarında başlayan protestoların altıncı Öfke Cumasında dün öğleden sonra Batı Yaka’nın birçok noktasıyla Gazze sınırında yapılan gösterilerde birçok Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri yerel kaynaklara dayandırarak verdiği haberde bugün Cuma namazından sonra özellikle El-Halil, Beytlahim, Ramallah ve Gazze’nin sınır bölgelerinde yoğun çatışmaların yaşandığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin yoğun engellemelerine rağmen dün 40 binden fazla Filistinlinin Mescidi Aksa’da namaz kıldığını, namazdan sonra gösteri ve yürüyüşe geçen Filistinlilerin Amerika Başkanı Trump’ın kararını kınadıklarını ifade etti.

Nablus’ta halk dün akşam işgal güçlerinin ateşiyle şehit olan Ali Kinu’yu (16) son yolculuğuna uğurlarken, Burin, Beyta ve Doğu Leben beldelerinde Cuma namazında sona yapılan gösteri ve yürüyüşlerde çatışmalar yaşandı. Doğu Leben köyünü basan Siyonist çeteler ise köy halkının direnişi nedeniyle geri çekildiler. El-Halil’de ise 3 kişi plastik mermilerle yaralanırken, 7 kişi de gazlardan etkilendi.

Bu arada bazı Arap ve İslam ülkelerinin Trump ile siyonist rejimin yayılmacı siyasetlerini kınamaları devam ederken dün Ürdün’ün başkenti Amman’da da Trump’ın Kudüs’le ilgili kararının kınandığı gösteri düzenlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.