İran petrol dışı ürünlerin ihracatında hedefini arttırıyor

  • 28 Ağustos 2016
  • 704 kez görüntülendi.
İran petrol dışı ürünlerin ihracatında hedefini arttırıyor

İslami İran sanayi, maden ve ticaret bakanı Muhammed Rıza Nimetzade, İran hükümetinin bu yıl için petrol dışı ürünlerinin ihracatında 10 milyar dolar arttırmayı hedeflediğini söyledi.

İSNA ajansına göre, Nimetzade, bu yıl hicri şemsi takvime göre yılın ilk 4 ayında İran’ın petroldışı ürünlerinin  ihracatında 10 milyar dolar hedefine yaklaşıldığını ve gümrük verilerine göre, dört ayda, 16 milyar 300 milyon dolarlık ihracatın gerçekleştiğini ve bu rakamın da petrol dışı ürünlerin ihracatında yüzde 21’lik bir artışın olduğunu gösterdiğini söyledi.

Nimetzade, dünyanın değişik ülkeleri ve şirketleriyle ilişkilerin sağlanması, uluslararası şirketlerle  ortak üretimi içeren anlaşmaların yapılması ve  dış yatırımın artmasının İran’a yönelik yaptırımların kalkmaya başlamasının İran ekonomisi üzerindeki olumlu sonuçları olarak değerlendirdi.

Nimetzade, şu ana kadar İran’ın sanayi ve maden alanında 4 milyar dolarlık yabancı  yatırım anlaşmalarının olduğunu ve bunun, onay için de dış yatırımlar heyetine sunulduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.