Suriye birliklerinden Halep’te yeni başarılar

  • 12 Ağustos 2016
  • 724 kez görüntülendi.
Suriye birliklerinden Halep’te yeni başarılar

Suriye ordu birlikleri hava güçlerinin desteği ile tekfirci teröristlere karşı operasyonlarında bugün de önemli başarılara imza atarak dış güçlerin talimatlarıyla terör estiren bu çeteleri ciddi kayıplara uğrattılar.

Askeri kaynak SANA’ya açıklamasında hava güçleri ve müttefik güçlerle işbirliği içinde Halep’te başarılı ilerlemelerini sürdüren ordu birliklerinin Halep’in güneyinde hava güçleri ve topçu birliklerinin yoğun ateş örtüsü altında askeri akademiler ve 1070 Konutları civarlarında yeni noktaları kontrollerine geçirdiklerini belirtti.

Kaynak operasyonlarda oldukça yüksek sayıda teröristin öldürüldüğüne dikkat çekti.

Suriye ordu birlikleri dün gece saatlerinde tekfirci teröristlerin Halep’in güneyinde birçok eksenden bulundukları geniş kapsamlı saldırıyı başarıyla çökerttiklerini belirten kaynak, çatışmalarda aralarında saha komutanlarının bulunduğu çok sayıda teröristin öldürüldüğünü ifade etti. Kaynak aynı zamanda bir kısmı top ve ağır silahlarla donatılmış, bir kısmı da bombalı olan çok sayıda pikap ve zırhlı aracı imha ettiklerini belirtti.

Bu arada terör örgütleri medya araçlarında ‘Ceyşul Mücahidin’ (Mücahitler Ordusu) adlı tekfirci çetelerin sözde askeri komutanı olan Yusuf Zevia ve daha birçok azılı teröristin öldüğünü itiraf ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.