Suudi Rejim El Avamiye’ye Baskı ve Saldırılarını Arttırdı

  • 10 Temmuz 2017
  • 1.230 kez görüntülendi.
Suudi Rejim El Avamiye’ye Baskı ve Saldırılarını Arttırdı

“El Enba” sitesinde yer alan habere göre, Al Suud rejimi  El Katif ilinin “El-Avamiye” ilçesine yönelik gerçekleştirdiği baskı ve saldırı yoğun bir şekilde devam ediyor.

Dün akşam saatlerinde Suudi Arabistan’nın Özel Kuvvetleri’nin zırhlı araçlarla “El Avamiye” bölgesindeki “Şukrullah” ve “El-Cemime” mahallesine saldırarak rastgele ateş açtığı belirtildi. Düzenlenen saldırılar sonucu iki sivil yaralanırken bölgedeki ticari binalarda da büyük çaplı hasar meydana geldi.

 

Suudi Arabistan yönetimi iki aydan beri “El-Avamiye” kentinde bulunan tarihi bir mahalleyi tahrip etmek gerekçesiyle bu bölgede yaşayan sivilleri baskı altında tutuyor.

Suudi askerleri ayrıca El-Avamiye halkını mecburi göçe zorlayarak evlerini terk etmelerini istemekte. Suudi rejiminin halkı bölgeden çıkararak bölgedeki tüm okullar, camiler, yerleşim bölgeleri ve hastaneleri yıkmayı hedeflemekte. Polis ayrıca El-Avamiye şehrinde çöp atıklarının toplanmasına engel olmakta ve şehrin pislik içinde yaşanmaz vaziyete gelmesini sağlamaya çalışmaktadır.

Ayrıca El-Avamiye şehrinden ulaşan bilgilere göre, Suudi askerleri bu şehirdeki savunmasız halka karşı uluslararası yasak silahlar kullanıyor.

Suudi rejiminin sözkonusu  bölgeye yönelik saldırılarında  bu zamana kadar çok sayıda sivil şehit olurken bir çoğu da yaralandı ve bazılarından ise haber alınamadı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.