Tahtrevançi: ABD’nin tehditlerden hedefi Filistin meselesini saptırmaktır

  • 30 Nisan 2019
  • 1.142 kez görüntülendi.
Tahtrevançi: ABD’nin tehditlerden hedefi Filistin meselesini saptırmaktır

İran İslam Cumhuriyetinin BM’deki daimi temsilcisi Mecid Tahtrevançi, uluslararası toplumdan, Amerika ve ortaklarının Filistin meselesinin mahiyetini tehditle değiştirmeye yönelik çabalarına karşı mücadele çağrısında bulundu.

İRNA’nın haberine göre, Mecid Tahtrevançi, dün BM Güvenlik konseyi’nin Batı Asya ve Filistin meselesi konulu  oturumunda  yaptığı konuşmada, ‘İsrail’i desteklemenin Amerika’nın dış siyasetinin temel ilkesi olduğunu ve ABD’nin uluslararası kanunlar ve ilkelerin çiğnenmesi halinde bile İsrail’i desteklemekten el çekmediğinin görüldüğünü’ söyledi.

İran’ın BM daimi temsilcisi, bölge buhranının bir işgalle başladığını ve bu işgalin son bulmasıyla da bu buhranın biteceğini söyledi.

Güvenlik konseyinin, uluslararası güvenlik ve barışı koruma gibi çok önemli bir misyonu bulunduğunu belirten Tahtrevançi, ”güvenlik konseyi, işgalci rejimi, işgale son vermeye mecbur etmelidir’ dedi.

Tahtrevançi, güvenlik konseyinde İsrail’e baskı uygulamak için önerilen tasarıların Amerika tarafından tekrar veto edilmesine de temasla,  ‘bu durum siyonist rejimi, yayılmacı siyasetlerini gerçekleştirmek için daha da cesaretlenmesine sebep olduğunu belirtti.

İran’ın BM daimi temsilcisi, milletlerin haklarının siyasi, askeri ve iktisadi baskılarla  asla ellerinden alınamayacağını ve hatta petrodolarla da alınamayacağını belirterek, dünyadan Filistinlilerin haklarının desteklenmesini, bu desteklerin Kudüs başkentli bağımsız Filistin devletinin kurulmasına kadar sürmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.