Türkiye Moskova’ya yeni büyükelçi atadı

  • 15 Ekim 2016
  • 1.019 kez görüntülendi.
Türkiye Moskova’ya yeni büyükelçi atadı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nda uzun süredir beklenen kararname sonunda çıktı. Moskova Büyükelçiliği’ne üst düzey ve tecrübeli diplomatlardan Hüseyin Diriöz atandı.

İRNA’nın haberine göre, Türkiye dışişleri bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, Rusya’da 2014’den beri  büyükelçi olarak  görev yapan Ümit Yardım’ın yerine Diriöz’ün atandığını bildirdi.

Türkiye’nin  NATO ile işbirliği daire başkanlığını uzun süre elinde bulunduran Diriöz  Türkiye dışişleri bakanlığının basın  dairesinde de  uzun zaman faaliyet göstermiş bir diplomat olarak tanınıyor.

Diriöz’ün Rusya’da öncelikli  görevinin, Türkiye ve Rusya arasında  iktisadi ilişkilerin  hızlı bir şekilde canlandırılması olduğu bildiriliyor.

(Hüseyin Diriöz, 1998-2000 yılları arasında Vaşington Büyükelçiliğinde Müsteşar olarak görev yapmış ve 2000-2004 yıllarında Enformasyon Daire Başkanı ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olmuştur.

1989’da atandığı NATO Daimi Temsilciliği’nde Büyükelçilik Müsteşarlığı görevinde bulunmuş, 1993-96 yılları arasında NATO Sekretaryasında Uluslararası Memur olarak çalışmıştır.

2010-2013 yıllarında Savunma Politikası ve Planlamasından Sorumlu NATO Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.