Türkmenistan İran’a doğalgaz sevkiyatını durdurdu

  • 02 Ocak 2017
  • 1.191 kez görüntülendi.
Türkmenistan İran’a doğalgaz sevkiyatını durdurdu

İran milli gaz şirketi, Türkmenistan devletinin zaman zaman anlaşmalara aykırı ve de komşuluğa aykırı bir şekilde tutum sergilediğini belirterek, Türkmenistan’ın İran’a doğal gaz göndermeyi durdurduğunu söyledi.

ŞANA petrol ve enerji sitesinin haberine göre, İran  milli gaz şirketi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Türkmen Gaz Şirketi’nin  ansızın ve anlaşmaya aykırı bir şekilde,  kışın ortasında ihtilaf konusu olan meblağ ve onun bir an önce ödenmesi konusundaki iddiasından dolayı, dün itibariyle (pazar)  İran’a yönelik  doğalgaz sevkiyatını durdurduğunu bildirdi.

Bildiriye göre, Türkmen Gaz Şirketi’nin sözkonusu tutumunun,  iki ülke arasındaki anlaşmaya aykırı olduğunu belirterek, İran’ın kendi haklı tutumunda kararlılığını sürdüreceğini bildirdi.

Bildirinin devamında bundan önce, İran  milli gaz şirketinin ülkenin kuzey ve kuzeydoğusundaki bölgelerin  doğalgazının temininde yaşanacak muhtemel sorunları  dikkate aldığı ve bundan dolayı bu bölgelerde doğalgaz temini konusunda sıkıntı olmadığı kaydedildi.

Türkmenistan’ın bu girişimi, geçen cuma günü Türkmenistan cumhurbaşkanının İran’la gaz konusunda, Türkmenistan gazının İran’a devamını içeren  yeni bir anlaşmayı imzalamasının ardından geliyor.

Bu arada İran milli gaz şirketi genel müdürü Hamid Rıza Eraki de, cumartesi günü yaptığı açıklamada, Türkmenistan’ın İran’a  doğalgaz sevkiyatını içeren anlaşmanın 5 yıl  için uzatıldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.