Velayeti: Direniş cephesi, Amerikalıları, Suriye’de Fırat’ın doğusundan çıkaracak

  • 17 Şubat 2018
  • 1.086 kez görüntülendi.
Velayeti: Direniş cephesi, Amerikalıları, Suriye’de Fırat’ın doğusundan çıkaracak

İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası Danışmanı; Amerikalılar ve Siyonistler’in Irak, Suriye ve Lübnan’da yenildiği gibi, direniş cephesinin onları Fırat Nehri’nin doğusundan püskürteceğini kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası Danışmanı Velayeti bugün Bağdat’ta  İran, Suriye, Türkiye, Lübnan, Filistin, Katar, Fas ve Cezayir başta olmak üzere 10 İslam ülkesinden düşünürlerin katılımıyla düzenlenen İslami Vahdet Toplantısında yaptığı konuşmada, ABD ve Batı’nın İslam topluluklarını Yeni Ortadoğu Projesini gerçekleştirmek için parçalamaya çalıştığını belirterek, bugün Amerikalılar’ın Fırat’ın doğu yakasında bulunmak suretiyle Suriye’yi bölme gayreti içinde olduğunu,ancak direniş cephesinin onları bu bölgeden kovacağını belirtti.
ABD Dışişleri Bakanı’nın İslam ülkeleri ve İslam ümmeti arasında anlaşmazlığı derinleştirmek ve yaymak amacıyla bölgeye geldiğine işaretle Velayeti, onların NATO için üs kurmak, böylece İslam ülkelerinde birliğe engel olmaya çalıştığını ifade etti.
İslam İnkılabı Rehberi Danışmanı Ali Ekber Velayeti ayrıca , Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ile yaptığı görüşmede Amerika’nın Ortadoğu bölgesinin büyük sorunu olduğunu belirtti.
Milli Reform hareketine bağlı El Beladi televizyon kanalı bu görüşme ile ilgili verdiği haberde, Velayeti’nin , ABD Dışişleri Bakanının bölge ziyaretinin o ülkenin askeri alanda bölgedeki yenilgilerinden sonra yapıldığını söyledi.
Velayeti, Amerika’nın Ortadoğu bölgesinin büyük sorunu olduğunu belirterek, İran’ın dikkatli bir şekilde Amerika’nın bölgedeki siyasi, askeri ve güvenlik hareketlerini takip ettiğini belirtti.
Velayeti, İran, Irak ve Suriye arasındaki sürekli işbirliğinin Amerika’ya Kürtlerin olduğu bölgelere nüfuz etme izni vermeyeceğini belirtti.
Velayeti ayrıca Irak Ulusal Hikmet Lideri Seyyid Ammar Hekim ile biraraya geldi.
Görüşmede Ammar Hekim’in İran İslam Cumhuriyeti’nin kelimenin tam anlamıyla terör örgütü IŞİD ile mücadelede Irak’ın yanında olduğunu belirtti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.