14 Şubat Bahreyn Devrimi dört yaşında

  • 14 Şubat 2015
  • 839 kez görüntülendi.
14 Şubat Bahreyn Devrimi dört yaşında

Bahreyn halkı 2011 yılının 14 Şubatı’nda baskıcı Al-i Halife Rejimi’ne karşı başlattığı demokrasi ve özgürlük devriminin dördüncü yıl dönümünde sokaklara dökülerek, barışçıl protestolarına devam etti.

Bahreyn’ın değişik bölgelerinde toplanmaya başlayan halk, rejimin uyguladığı baskıcı tavrını değiştirmesini ve ayrımcılığa dayanan yönetim anlayışından vazgeçerek, demokratik ve halkın oyuna dayanan bir yönetimin iş başına gelmesini ile ilgili sloganlar atmaya başladı.

Ayrıca demokrasi isteyen devrimci halkın kendilerine lider olarak kabul ettiği düşünür ve din adamları da tutuklu bulundukları Bahreyn merkez hapishanesinde açlık grevine başlamış durumda.

Geçtiğimiz yıllarda Arap dünyası geçici ve kısa zamanlı devrimler yaşasa da Bahreyn devrimini farklı kılan şeyin, birincisi tamamen barışçıl yollardan olması ve ikincisi ise hızından ve tutkusundan taviz vermeyerek  devam etmesidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.