17. Büyük Peygamber -s- askeri tatbikatı başladı

  • 20 Aralık 2021
  • 368 kez görüntülendi.
17. Büyük Peygamber -s- askeri tatbikatı başladı

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Başkomutan Yardımcısı General Abbas Nilfuruşan 17. Büyük Peygamber -s- askeri tatbikatı Fars körfezi, Hürmüz boğazı ve Hürmüzgan, Buşehr ve Huzistan eyaletlerinin karasularında başladığını açıkladı.

Iran Press’in haberine göre, 17. Büyük Peygamber -s- askeri tatbikatı başladığını açıklayan İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Başkomutan Yardımcısı General Abbas Nilfuruşan, tatbikat bugün başladığını ve beş gün süreceğini, tatbikata Fars körfezi, Hürmüz boğazı ve Hürmüzgan, Buşehr ve Huzistan eyaletlerinin karasularında İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’na bağlı kara, deniz ve hava uzay kuvvetleri ve bazı gönüllü seferberler birlikleri katıldığını belirtti.

Tatbikatın sözcülüğünü de yapan General Nilfuruşan şöyle devam etti:

Tatbikat “Ya Fatıma Zehra -s-” parolası ve “Vahdet, gönül birlikteliği ve milli bütünlük sayesinde iktidar, emniyet, aktif ve akılcı caydırıcılık” sloganı ile ve İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nun askeri açıdan hazırlık seviyesini arttırma doğrultusunda düşünülebilecek her türlü tehdide ve kombine savaşlara karşı en ileri teknoloji teçhizatı ve taktikleri kullanmakta hazırlık seviyesini geliştirmek üzere bu sabah başlamıştır.

Tatbikata katılan birliklerin çeşitliliği hakkında da açıklama yapan General Nilfuruşan şöyle ekledi:

Tatbikat sırasında birliklerin yumuşak, yarı sert ve sert alanlarda eş zamanlı, sürekli ve iç içe tehditlere karşı koyma tatbikatı ilk kez bu tatbikatta yapılacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.