4 aylık hasta çocuğun Amerika’ya girmesine izin verilmedi

  • 04 Şubat 2017
  • 1.605 kez görüntülendi.
4 aylık hasta çocuğun Amerika’ya girmesine izin verilmedi

Amerikan yetkililerinin muhalefeti sonucu, 4 aylık İranlı hasta çocuğun ameliyat için Amerika’ya girişine izin verilmedi.

Fars Haber ajansının bildirdiğine göre CNN televizyonu dün, ABD’li yetkililerin, cerrahi bir operasyon için Amerika’ya girmesi gereken 4 aylık bir hasta çocuğun ülkeye girişine izin vermediklerini bildirdi.

Söz konusu İranlı çocuğun ailesi, çocuğun cerrahi operasyon için 5 Şubat tarihine Puralend’de doktordan randevu aldıklarını, ancak Amerikaya girişleri için kendilerine izin verilmediğini bildirdi.

Çocuğun kalp yetmezliği olduğu belirtilmiştir.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarına herhangi bir gerekçe gösterilme zorunluluğu olmadan 90 gün boyunca ABD’ye giriş yasağı getirmesi tartışmalara yol açmaya devam ediyor. 5 yaşındaki İran kökenli ABD vatandaşı bir çocuk da geçen hafta Amerika’da hava alanında polis tarafından kelepçelenerek göz altına alınmıştı

Ailesiyle birlikte ABD’ye giriş yapmasına izin verilmeyen 5 yaşındaki çocuk başkent Washington’daki Dulles Havalimanı’nda 5 saat boyunca kelepçeli tutuldu. Geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşen olayı Demokrat senatör Chris Van Hollend gündeme getirdi. Senatör Van Hollend, çocuğun Maryland doğumlu olduğunu ve annesinin İranlı olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.