58 Yahudi Yerleşimci Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 04 Aralık 2016
  • 1.104 kez görüntülendi.
58 Yahudi Yerleşimci Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (4 Aralık Pazar) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüs’teki medya kaynakları, 58 Yahudi yerleşimcinin gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini ve tepeden tırnağa silahlı işgal askerleri eşliğinde Mescid-i Aksa’nın avlusunda yaklaşık iki buçuk saat dolaştığını bildirdi.

Kaynaklar, baskın sırasında bazı yerleşimcilerin ayin yapma girişiminde bulunduklarını fakat Mescid-i Aksa bekçilerinin kendilerine engel olduğunu ifade etti.

Bu arada, Quds Press Haber Ajansı, Kasım ayında 1346 işgalcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini ve baskınlara katılanlardan 1235’inin Yahudi yerleşimciler olduğunu bildirdi.

Baskınlara işgal askerleri ve polisleriyle istihbarat görevlilerinin ve tarihi eserler idaresi çalışanlarının da katıldığı belirtildi.
Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal yönetimi bu planını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.