İsmail Haniye: Siyonist İsrail Filistinli komutanının teröründen sorumludur

  • 28 Ekim 2017
  • 1.175 kez görüntülendi.
İsmail Haniye: Siyonist İsrail Filistinli komutanının teröründen sorumludur

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Siyasi Büro Başkanı, siyonist İsrail rejiminin Gazze şeridi güvenlik güçleri komutanının terör edilmesinden siyonist İsrail rejiminin sorumlu olduğunu bildirerek Fetih hareketinden milli uzlaşı sürecini hızlandırmasını istedi.

Filistin enformasyon Merkezinin verdiÄŸi habere göre Ä°smail Haniye dün hastanede Gazze ÅŸeridi güvenlik güçleri komutanı Ebu Naim’i ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, siyonist Ä°srail rejiminin bu gibi cinayetten asıl amacının, HAMAS’ın Filistin topraklarının tamamen kurtarılmasına kadar mücadelesinden ala koymak olduÄŸunu bildirdi.

Ä°smali Haniye ayrıca Filistin Vefakı Milli hükümeti baÅŸbakanı Rami Hamdullah’dan da bu cinayetin tüm ayrıntılarını ortaya çıkarmak için tüm giriÅŸimlerine sürdürmesini ve faillerin yakalanarak cezalandırılmasını istedi.

Gazze Emniyet Müdürü Tevfik Ebu Naim’e yapılan suikast Filistin’deki bütün grup, kurum, kuruluş ve önemli şahsiyetler tarafından kınanarak, bununla uzlaşının başarısızlığa uğratılmak istendiği ifade edildi.

Fetih Yürütme Kurulu üyesi Ahmed Hils yaptığı basın açıklamasında Filistin ortamını gerecek ve uzlaşıyı sabote edecek böylesi korkakça saldırıları hareket olarak kabul etmediklerini söyledi.

Gazze’deki Emniyet Müdürü General Tevfik Ebu Naim, dün (27 Ekim) Cuma namazından sonra Gazze’nin orta kesiminde suikasta uğradı. Saldırıda hafif yaralanan Ebu Naim tedavi için hastaneye kaldırıldı.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü İyad El-Bezm yaptığı açıklamada Ebu Naim’in hastanede tedavi gördüğünü ve durumunun iyi olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.