İslami İran’da “Velayet Sahası Fedaileri-7” tatbikatı başladı

  • 31 Ekim 2017
  • 1.422 kez görüntülendi.
İslami İran’da “Velayet Sahası Fedaileri-7” tatbikatı başladı

“Velayet Sahası Fedayileri-7” tatbikatının operasyon aşaması bugün sabah saatlerinde İsfahan’da İran Ordusu Hava Kuvvetleri’nin tüm av ve taşıma üslerinin katılımıyla başladı.

“Velayet Sahası Fedayileri-7” tatbikatının operasyon aşaması “Ya Abülfezlül Abbas (a)” kutsal şifresiyle bugün sabah saatlerinde İsfahan’da İran Ordusu Hava Kuvvetleri’nin tüm av ve taşıma üslerinin katılımıyla Şehid Babayi üssünün merkeziyetinde başladı.

“Velayet Sahası Fedayileri” Tatbikatı Sözcüsü Hava Pilot Tuğgeneral Mesut Ruzhoş, bu tatbikatla ilgili bilgi paylaşarak şöyle dedi: Bu aşamada bombacı av uçakları, ağır ve yarı ağır taşıyıcı uçaklar, yakıt taşıyıcı ve tespit uçakları ve İnsansız Hava Araçları 2 gün boyunca tatbikat yapacak. Bunlara ilave olarak, İran’ın eğitim ve sanayi, Savunma Bakanlığı ve Ordu Hava Kuvvetleri Bağımsızlık Cihatçılık alanında üretilip geliştirilen sistemlerle silahlar, gözler önüne serilecek.

“Velayet Sahası Fedayileri” Tatbikatı Sözcüsü açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: İran’ın diğer silahlı kuvvetlerinin yanında yer alan Ordu Hava Kuvvetleri, İslam İnkılabı Rehberi’nin emirleri doğrultusunda, ülkenin hava sahasının güvenliğini koruma görevini üstlenmiştir. Bu tatbikatın bölgedeki ülkelere iletmek istediği mesaj ise barış, istikrar, dostluk ve güvenliktir.

“Velayet Sahası Fedayileri” tatbikatının güçlü ve zayıf noktaları ortaya çıkarmak için yapıldığını belirten Hava Pilot Tuğgeneral Mesut Ruzhoş, “Eğitimin önceliğe sahip olduğu kanaatindeyim; yedinci dönemi gerçekleşen bu tatbikat, Ordu Hava Kuvvetleri’nin operasyon kabiliyetini arttıracaktır” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.