İran: Tekfiri ideoloji Suudilerin ürünüdür

  • 18 Kasım 2017
  • 932 kez görüntülendi.
İran: Tekfiri ideoloji Suudilerin ürünüdür

İran İslam Cumhuriyetinin BM’deki maslahatgüzarı Muhammed Hasan Nejad Pirkuhi, tekfiri ideolojinin Suudilerin ürünü olduğunu belirterek, Arabistan’ın yanlış seçimin sonuçlarını kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Hasan Nejad Pirkuhi, dün BM genel kurul oturumunun 3. komitesinde yaptığı konuşmada, geçen salı günü İran’da insan hakları aleyhinde Kanada’nın teklifi üzerine onaylanan bildiriyle ilgili olarak Suudilerin İran’a yönelik suçlamalarına temasla, ”Kanada’nın Arabistan’la İran’a karşı bildiri hakkındaki meşvereti acı bir komedidir’ dedi.

İran’ın BM maslahatgüzarı, Suudi rejiminin terör örgütleri ve ayrılıkçı gruplara yönelik desteklerine işaretle, ”Suudilerin ürünü olan tekfiri ideolojinin, saldırgan bir biçimde diğerlerini ortadan kaldırmak için hareket ettiğini” söyledi.

Pirkuhi, 2003’ten sonra para ve Suudi tefekkürünün, yalnızca Usame Bin Laden’i değil 11 eylül saldırısı unsurlarından 19 kişiden 15 kişiyi daha ortaya çıkardığını söyledi.

Pirkuhi, Suudilerin bütün ülkelerden daha fazla intihar saldırganları ve yabancı IŞİD teröristlerinin ihtiyaçlarını temin ettiğini söyledi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz salı günü Kanada’nın önerisi üzerine hazırlanan insan hakları konusunda İran aleyhindeki tasarı BM genel kurulunda kabul edilmişti.

Bu arada Arabistan’ın BM daimi temsilcisi Abdullah el’Muallimi, İran aleyhindeki boş ve temelden yoksun suçlamaları tekrarlayarak, İran’ı insan haklarını ihlal etmekle suçlamıştı.

Diğer yandan İran’ın BM daimi temsilci yardımcısı İshak Al Habib, Suudi rejiminin ihanetlerine temas ederek, Suudi rejiminin el’Kaide, IŞİD ve en’Nusra gibi terör örgütlerine desteğinin yanısıra Yemen’de bizzat çocukları öldürdüğünü bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.