Lübnan’da ABD ve siyonist rejim bayrakları ateşe veriliyor

  • 23 Ekim 2019
  • 620 kez görüntülendi.
Lübnan’da ABD ve siyonist rejim bayrakları ateşe veriliyor

Lübnan’da iletişim vergilerini protesto eden göstericiler, ABD ve ırkçı rejim İsrail bayrağını yaktı.

Lübnan’da, hükümetin iletişime ve özellikle sosyal iletişim ağı WhatsApp uygulamasına vergi getirme girişimini protesto etmek için 5 gün önce başlayan gösteriler devam ediyor.

Başkent Beyrut’un Riyad el Sulh Meydanı’nda toplanan kalabalık, ırkçı  İsrail ve ABD’ye  tepki göstererek İsrail ve ABD  bayrağını yaktı. ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atan göstericiler, İsrail’in düşman ülke olarak kalacağını vurguladı.

Bu arada göstericiler Filistin bayrağını taşırlarken, Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını bildirdiler.

Lübnanlılar, ekonomik durumun kötüleşmesi ve hükümetin yeni vergiler getirme planı üzerine 17 Ekim Perşembe günü başlattıkları gösterileri sürdürüyor.

Öte yandan Lübnan ulusal birlik hükümeti, ekonomik krizi hafifletmek amacıyla alınan reform kararlarını hayata geçirme sürecini başlattı.

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri’nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki hükümet karşıtı gösteriler üzerine Bakanlar Kurulunun dün itibarıyla aldığı ekonomik reform kararlarının tüm kamu kurumlarında uygulanmaya başladığı belirtildi.

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, dün yaptığı açıklamada, “2020 yılına ait bütçenin hiçbir vergi içermemesinin yanı sıra bakan ve milletvekillerinin maaşlarının yüzde 50 düşürülmesi, Enformasyon Bakanlığı ile bazı kamu kurumlarının kapatılması, yoksul aileler ile konut kredisine ek kaynak ayrılması gibi bir dizi karar alındığı”nı belirtmişti.

Lübnan’da 2015’te çöp krizi nedeniyle patlak veren protestolardan sonra ilk defa bu çapta gösteriler düzenlendiği belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.