Ruhani: Ä°mam Hüseyin aÅŸkı Åžialar’a ve Ä°ranlılar’a özel deÄŸil

  • 21 Ekim 2015
  • 977 kez görüntülendi.
Ruhani: Ä°mam Hüseyin aÅŸkı Åžialar’a ve Ä°ranlılar’a özel deÄŸil

Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani bugün Bakanlar Kurulu’nun toplantısında yaptığı konuÅŸmada “Muharrem ayı ve özellikle Tasua ile AÅŸura günlerinde Åžialar, müslümanlar ve dünyanın birçok halkı Ä°mam Hüseyin için yas tutuyor” diye ifade etti.

Ä°mam Hüseyin aÅŸkının Åžialar’a ve Ä°ranlılar’a özel olmadığını ve dünyanın bütün özgürlükçü kiÅŸilerine ait olduÄŸunu belirten CumhurbaÅŸkanı Ruhani, “Bugün AÅŸura kültürü dünyada bütük bir kültür halini alarak hidayete erme yolunu göstermektedir” diye konuÅŸtu.

Ä°slam Ä°nkılabı, halk ayaklanmaları ve Ä°ran’ın siyaset arenasında yaÅŸanan tarihi olaylaın Muharrem ayında ve Ä°mam Hüseyin adına gerçekleÅŸtiÄŸine iÅŸaret eden CumhurbaÅŸkanı Ruhani, Ä°ran’ın Ä°slami Hareketi’nin (Ä°slam Ä°nkılabı) kaderinin AÅŸura kültürü tarafından belirlendiÄŸinin altını çizdi.

Bugün AÅŸura kültürünün toplumsal hareket alanının kültürü olması gerektiÄŸini vurgulayan CumhurbaÅŸkanı Ruhani “AÅŸura’nın mesajı, Allah yolunda feda olma, halkın hidayete ermesi ve yaÅŸamları boyunca doÄŸru yoldan sapmamaktır” açıklamasında bulundu.

AÅŸura kültürünün bugün dayanışmaya vesile olması gerektiÄŸini kaydeden CumhurbaÅŸkanı Ruhani, “Ä°mam Hüseyin için düzenlenen yas törenlerinde ayrışmaya neden olabilecek sözlerden kaçınılmalıdır” diye açıkladı.

Herkesin Ä°mam Hüseyin kültürü yolunda üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiÄŸine de iÅŸaret eden CumhurbaÅŸkanı Ruhani, “Ä°ran halkı bu yılın Tasua ve AÅŸurası’nda da kendi sorumluluÄŸunun üstesinden gelecek ve maddi ve manevi saadetin yolunda yürüyecektir” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.