İmam Hamanei: Amerika, İranofobi aracılığıyla İran’la ticareti engelliyor

  • 27 Nisan 2016
  • 800 kez görüntülendi.
İmam Hamanei: Amerika, İranofobi aracılığıyla İran’la ticareti engelliyor

Dünya Müslümanları ve Mustazafları Rehberi, “Amerika sözde dünya bankalarının İran’la ticaret yapabileceğini söylese de aslında İranofobi politikasını izliyor” dedi.

İşçi Haftası dolayısıyla bugün ülke genelinden gelen binlerce işçi, İmam Ayetullah Hamanei ile görüştü.

İmam Ayetullah Hamanei bu görüşmede işçilere hitaben yaptığı konuşmada, “İşçi kesimi İslam İnkılabı ve devlete vefalıdır ve İslam İnkılabı ve sonrasındaki önemli olaylarda aktiflerdi. Ben bütün var gücümle işçilere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Amerika’nın dolaplar çevirdiğini, görünüşte bankaların İran’la işlem yapabileceğini söylediğini, ancak aslında İranofobi politikası ile İran’la ticaret yapılmasının önünü kestiğini dile getiren İmam Ayetullah Hamanei, “Amerikan bir yetkili, yabancı yatırımcının gelmemesi için yaptırımların yapısının korunduğunu söylüyor” diye belirtti.

Yurt içi üretimin kutsal bir mesele gibi değerlendirilmesi gerektiğini açıklayan İmam Ayetullah Hamanei, “Ülke dahilinde benzeri bulunan hiçbir ürün kesinlikle ithal edilmemelidir. Yabancı ürünlerin alım satımı, yurt için benzeri bulunduğu takdirde değerlerimize aykırı nitelik taşımalıdır” açıklamasında bulundu.

İsşami Şura Meclisi seçimlerine de değinen İmam Ayetullah Hamanei, “İki gün sonra İslami Şura Meclisi seçimlerinin ikinci turu yapılacak. Bu seçimler önemli sayılmalı ve herkesin katılması gereken bir seçim olarak görülmelidir” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.