Şemhani, Ayetullah Mekarim Şirazi ile görüştü

  • 28 Ekim 2016
  • 925 kez görüntülendi.
Şemhani, Ayetullah Mekarim Şirazi ile görüştü

Ayetullah Mekarim Şirazi, İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Şemhani’ye hitap ettiği görüşmede, bölgedeki terörizmin kaynağının Vahhabilik olduğunu belirtti. 

Şii müslümanların ileri gelen taklit mercilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi, İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani’ye hitap ettiği görüşmede, bölgedeki terörün kaynağının dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu söyledi.

İran’daki huzur ve güvenliğin Allah’ın bir nimeti olduğunu kaydeden Ayetullah Mekarim Şirazi, İslam İnkılabı’nın ulaştığı başarıların hakiki İslam’a bağlı kalmasıyla gerçekleştiğini ifade etti.

Ayetullah Mekarim Şirazi, gerici terör örgütlerinin insanlık ve İslam dünyasına bir tehdit olduğunu belirterek, “Grozni’de düzenlenen son toplantıda, farklı İslami mezheplerin aldığı karara göre, Vahhabilik fırkası İslam dışı olarak nitelendi. Ayrıca Vahhabilik gerici düşüncelerin kaynağı olarak da belirtildi” açıklamasında bulundu.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani de bu görüşmede, yürütülen etken stratejilerle İran’ın huzur ve güvenliğinin sınrıların ötesine kadar temin edildiğini ifade etti.

Şemhani ayrıca, “Emperyalizm, İslam dünyasında farklılıkları öne sürerek, temel sorun olan Siyonist rejimi unutturmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.