Abbas Yönetimi Siyonist Rejime Hizmet Ediyor: Şehit Mulhim’in İsmini Şehit Listesinden Sildiler

  • 09 Ocak 2016
  • 718 kez görüntülendi.
Abbas Yönetimi Siyonist Rejime Hizmet Ediyor: Şehit Mulhim’in İsmini Şehit Listesinden Sildiler

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı Sağlık Bakanlığı dün akşam işgal güçlerinin ateşiyle şehit olan Tel Aviv eylemcisi Neşet Mulhim’in ismini bakanlığın yayınladığı şehit listesinden kaldırdı.

Filistinli kaynakların ve haber sitelerinin verdiği bilgiye göre dün akşam şehit Neşet Mulhim’i listesine alan ve şehit sayısını 150 olarak veren Sağlık Bakanlığı bir müddet sonra Mulhim’in ismini silip şehit sayısını da 149’a düşürdü.

Değişikle ilgili açıklama yapmak zorunda kalan Sağlık Bakanı Yardımcısı Esad Er-Remlavi, şehidin bakanlığın yetki alanının dışında bir yerde şehit olmasının bu değişikliğe neden olduğunu iddia etti.

Er-Ramli’nin aslında bu çelişkili açıklamayla skandal uygulamayı örtbas etmeye çalıştığını belirten gözlemciler aynı bakanlığın yetki alanı dışında kalan En-Nakab’ta şehit olan Muhemmed El-Akabi’yi daha önce listeye aldığını ifade etti.

Siyonist işgal rejimini, istihbarat ve askeri birimlerini şok eden Tel Aviv’nin Dizengoff Caddesi’nde meydana gelen eylemi yapan Filistinli direnişçi Neşet Mulhim dün (08 Ocak Cuma) Umm’ul-Fahm’da Siyonist işgal güçlerinden özel bir birliğin kıstırması sonucu girdiği silahlı çatışmada şehit oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.