ABD Köpeği Teröristler, ABD’ye övgüler dizdi

  • 09 Nisan 2017
  • 1.187 kez görüntülendi.
ABD Köpeği Teröristler, ABD’ye övgüler dizdi

Tomahawk seyir füzesinin ateşleyerek Humus’a bağlı el-Şeyrat’daki Suriye Ordusuna ait üssü hedef aldı.

Lübnan el-Meyadin kanalının haberine göre, IŞİD teröristleri bu fırsattan yararlanarak Palmira’ya saldırdı ve 4 kişiyi öldürdü.

Bazı kaynaklarca verilen bilgilere göre, Suriye Ordusu IŞİD terör örgütünün Palmira’ya yaptığı bu yeni saldırıyı başarılı bir şekilde geri püskürttü.

IŞİD terör örgütü bugüne kadar Palmira’yı iki kez kontrol altına aldı ancak Suriye Ordusu bölgeyi tekrar geri aldı.

Suriye’de dışarıdan desteklenen terör örgütleri tarafından Amerika’nın Suriye’ye yaptığı son saldırı memnuniyetle karşılandı. Bu örgütler Amerika tarafından yapılan bu saldırının tek başına yeterli olmadığını ve Suriye hükumetine karşı bu saldırıların artması gerektiğini açıkladılar.

İslami Hareket’in önde gelen isimlerinden Muhammed Aluş Twitter sayfasında şu paylaşımda bulundu: Suriye Ordusuna ait bir hava üssünü hedef almak yeterli değil, ordunun sivilleri hedef alan 26 hava üssü daha bulunmaktadır.

Suriye’nin başkenti Şam’da faaliyette bulunan bu terör örgütünün liderleri, Amerika’nın bu saldırısını cesurca ve doğru bir adım olarak tanımladı.

Diğer tekfirci gruplar da Amerika’nın Suriye hükumetine karşı saldırılarının devam etmesini istedi.

Güney Cephesi terörist hareketi sözcüsü Asam el-Reys Frasnsız kanalına yaptığı açıklamada, Amerika’nın bu saldırısının Rusya’ya siyasi bir mesaj olduğunu belirtti.

Türkiye’nin desteklediği Sultan Murat milis güçleri komutanı Ahmet Osman da konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: Biz tarihteki en kötü cinayeti işleyen Esad rejimini bitirmek için atılacak her adımı destekliyoruz.

El-Şeyrat havaalanının stratejik önemi dikkate alındığında, Suriye ve Rusya son zamanlarda bu hava üssünü geliştirme çalışıyorlardı ve Rusya’ya ait gelişmiş uçaklar ve hava savunma sistemleri bu üste bulunuyordu.

Amerika tarafından Şayrat hava üssüne yapılan saldırı Rusya, İran ve Suriye tarafından şiddetle kınanırken Siyonist Rejim, Suudi Arabistan ve Türkiye saldırıyı desteklediğini açıkladı.

Amerika bu füze saldırısının Han Şeyhun’a yapılan son saldırının misillemesi olduğunu iddia etmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.