ABD ve Arabistan, Yemen’e saldırı konusunda anlaştı

  • 20 Nisan 2017
  • 1.166 kez görüntülendi.
ABD ve Arabistan, Yemen’e saldırı konusunda anlaştı

Yemen eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’e bağlı kaynaklar, Amerika ve Arabistan’ın, Yemen şehirlerine füze saldırısı konusunda anlaştıklarını bildirdi.

Ahbar ul’Yemen sitesine göre, Yemen’de siyasi üst düzey kaynaklar, Arabistan ve Amerika arasında bu anlaşmanın, arabistan savaş uçaklarının Yemen’e uçuşlarının kesilmesinden sonra alındığını ve iki tarafın amerikan savaş filosundan Ensarullah halk güçlerinin hedeflerini vurma konusunda anlaştıklarını bildirdiler.

Amerikan savunma bakanı da son günlerde Arabistan’a gitmiş ve Suudi yetkililerle bir dizi görüşmelerde bulunmuş ve Arabistan’ın her zaman Amerika’nın müttefiki olduğunu bildirmiş ve Yemen konusunda da Arabistan’la aynı görüşte olduğunu dile getirmişti.

Bu arada Yemen’den alınan bir başka habere göre, Yemen halkı dün Sana’da BM ofisi önünde düzenledikleri gösteride bu ülkeye yönelik cinayetleri kınadılar.

Bilindiği gibi Suudi rejiminin neredeyse 2 yıldır devam eden Yemen aleyhindeki saldırılarında bu zamana kadar 10 binden fazla sivil hayatını kaybederken binlercesi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.