ABD’de Missouri valisi yeni jüri taleplerini geri çevirdi

  • 27 Kasım 2014
  • 985 kez görüntülendi.
ABD’de Missouri valisi yeni jüri taleplerini geri çevirdi

Amerika Birleşik Devletleri’nde Missouri Valisi Jay Nixon, 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown’un öldürülmesini araştırmak için yeni bir büyük jüri kurulması yönündeki çağrıları geri çevirdi.

Pazartesi günü büyük jüri okların hedefindeki polis memuru Darren Wilson’un yargılanmasına gerek olmadığı yönünde karar almıştı.

Karar başta St. Louis olmak üzere ülke genelinde protesto gösterilerinin düzenlenmesine neden olurken, yağmalama olayları da yaşandı.

Şükran Günü tatili öncesi 2 bin ulusal muhafızın Ferguson’a sevk edilmesine kadar varan olaylar kentte azalsa da ülke çapında gösteriler sürüyor.

Öte yandan Cleveland kentinde geçtiğimiz Cumartesi günü 12 yaşındaki siyahi Tamir Rice isimli çocuğun polis tarafından vurulma anına ait görüntüler yayımlandı. Polisin yayınladığı güvenlik kamerası kayıtlarında, önce siyahi çocuğun kaldırımda yürüyen birine elindeki oyuncak tabancayı doğrulttuğu, vatandaşın ise yoluna devam ettiği görülüyor. Ardından olay yerine gelen ve bir polis aracından inen iki memur, çocuğa ateş ediyor.

Ülkede Brown’un vurulmasından bu yana 6 siyahi gencin polis kurşununa hedef olduğu bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.