ABD’den Kuzey Kore’ye destek veren ülkelere yaptırım tehdidi

  • 17 Mayıs 2017
  • 1.182 kez görüntülendi.
ABD’den Kuzey Kore’ye destek veren ülkelere yaptırım tehdidi

ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Haley Güvenlik Konseyi toplantısından önce Kuzey Kore ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haley, “Ya Kuzey Kore’yi ya bizi desteklersiniz. Kuzey Kore’ye destek veren ülkelere de yaptırım uygulayacağız” diye konuştu. Haley, Putin’in “Kuzey Kore’yi korkutmak yerine diyalog yollarını açık tutarak, krize barışçıl çözümler bulmalıyız.” açıklamasına da yanıt verdi.

Kuzey Kore’nin 13 Mayıs’taki balistik füze denemesinin ardından BM Güvenlik Konseyi toplandı. Konseydeki kapalı oturum öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Haley, Kuzey Kore’nin arka arkaya nükleer füze denemelerinin bütün ülkeler için gerçek bir tehdit haline geldiğini söyledi.

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, “Nükleer füze denemelerini tamamen durdurması halinde ABD, Kuzey Kore ile görüşmeye hazır. Rusya’nın da Kuzey Kore’nin nükleer füze

denemelerinden endişe duyması gerek…Ya Kuzey Kore’yi ya bizi desteklersiniz. Kuzey Kore’ye destek veren ülkelere de yaptırırım uygulayacağız. ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore’ye ekonomik, diplomatik ve siyasi baskı kurulması gerektiğini vurgulayan Haley, bu ülkeye güçlü bir ortak mesaj göndereceklerini ifade etti. Haley, uluslararası toplumun aslında Kuzey Kore’ye yardım etmek istediğini ancak nükleer füze denemelerini sürdürürse bu ülkenin yapayalnız kalmaya devam edeceğini kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Kuzey Kore’yi korkutmak yerine diyalog yollarını açık tutarak, krize barışçıl çözümler bulmalıyız.” açıklamasına ilişkin de değerlendirme de bulunan Haley şöyle konuştu: “(Kuzey Kore’yi korkutmaya son verelim) denmesi ilginç. Kuzey Kore’nin bizi korkutmasına ne demeli. Füze denemelerini Kuzey Kore yapıyor ve bütün uluslararası toplumu korkutuyor ve güç gösterisi yapıyor. Rusya yanılıyor ve Kuzey Kore’nin nükleer füze denemelerinden endişe duyması gerek. Rusya’nın Kuzey Kore’yi ya da uluslararası toplumu desteklemek konusunda seçim yapması gerek.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.