AB’den Siyonist Rejim’e sözde yerleşim yerleri inşasını durdurma çağrısı

  • 19 Eylül 2019
  • 562 kez görüntülendi.
AB’den Siyonist Rejim’e sözde yerleşim yerleri inşasını durdurma çağrısı

Avrupa Birliği bir bildiri yayımlayarak Korsan İsrail başbakanının Batı Şeria’daki yeni yerleşim yerleri inşa kararını yasa dışı olarak niteleyip bunun durdurulmasını istedi.

Filistin haber ajanslarından Vefa’nın bildirdiğine göre Avrupa Birliği dün Çarşamba günü bir bilidiri yayımlayarak Kudüs ve işgal altındaki topraklarda yapılan tüm Siyonist yerleşim yerlerinin uluslararası kurallara aykırı olduğunu açıkladı.

Siyonist Rejim elebaşısı Binyamin Netanyahu bir kaç gün önce seçim kampanyası konuşmasında Ürdün Vadisi ve Ölü Deniz’in Kuzey’indeki Batı Yaka bölgesini işgal topraklarına ekleyeceğini iddia etmişti.

Avrupa Birliği, İslam İşbirliği teşkilatı gibi birçok uluslararası kurum ve kuruluş ayrıca Türkiye, Suriye, Katar, Ürdün ve İran İslam Cumhuriyeti gibi ülkeler ve BMT bile Netanyahu’nun bu konuşmaları hakkında uyarılarda bulundular.

Filistin Özerk Teşkilatı Başkanı Mahmut Abbas ise Netanyahu’nun kararlarının uluslararası kurallara aykırı olduğuna işaretle  Filistinlilerin her yola baş vurarak kendi haklarını almak ve hedeflerine ulaşmak için çaba göstereceklerine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.