ABD’nin Suriye’ye saldırısındaki üs yerle bir oldu

  • 07 Nisan 2017
  • 1.262 kez görüntülendi.
ABD’nin Suriye’ye saldırısındaki üs yerle bir oldu

Amerika’nın Suriye’nin hava üssüne düzenlediği saldırıya yönelik Suriye ordusunun tepkisi gelirken üssün bir çalışanı üssün yerle bir olduğunu bildirdi.

Rusya Sputnik ajansına açıklamada bulunan sözkonusu üssün personeli, Hums kenti yakınındaki askeri üssün Amerika’nın bu sabah düzenlediği saldırıda viran olduğunu ve  orada bulunan uçakların da  önemli zarar gördüğünü söyledi.

Bu arada Suriye ordusu yayınladığı bildiride, Amerika’nın füze saldırısına  karşılık verileceği uyarısında bulundu.

Suriye ordusu bildirisinde, İdlib’e düzenlenen kimyasal saldırının teröristler tarafından düzenlendiği, Suriye ordusunun ne zaman teröristlere karşı ilerlerse  Suriye yönetimini baskı altına almak için bu gibi iddiaların gündeme geldiği kaydedildi.

Suriye ordusu, ABD’nin üsse yönelik saldırısında 6 kişinin öldüğünü ve ağır hasarın olduğunu bildirirken, bu saldırının çok açık bir şekilde Amerika’nın en’Nusra ve IŞİD gibi terör örgütlerinin ortağı olduğu gerçeğini gösterdiğini bildirdi.

Bu arada Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı; ABD’nin Suriye’ye yönelik saldırısının BM’nin misak, ilke ve amaçlarıyla tamamen çeliştiğini, ABD’nin daimi üyesi olduğu ve dünyada güvenlik istikrarı sağlamanın temel görevi sayılan BMGK kararları ve misyonuna da aykırı olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.