Abdullahiyan: ABD’nin Kudüs aleyhindeki kararı yeni bir intifadayı alevlendirecek

  • 14 Aralık 2017
  • 981 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: ABD’nin Kudüs aleyhindeki kararı yeni bir intifadayı alevlendirecek

İslami Şura Meclis Başkanı Uluslararası İşler Özel Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesinde Amerikan yönetiminin akılsızca kararının bölgede yeni bir intifadayı tetikleyeceğini bildirdi.

Dün Tahran’da Filistin-İran İslam Cumhuriyeti Dostluk Cemiyeti Başkanı Muhammed el-Buhaysi ile görüşen İslami Şura Meclis Başkanı Uluslararası İşler Özel Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Müslümanlar içinde Kudüs’ün taşıdığı büyük önemi hatırlatarak, işgalci siyonist İsrail rejiminin şimdiye kadar Kudüs’ü tam olarak kendi kontrolüne geçirmesi için bir çok girişimde bulunduğunu, Kudüs’de nüfus yapısının değiştirilmesi, Kudüs’ün gerçek sahipleri Filistinlilerin hak ve hukuklarının çiğnenmesi bu girişimlerin başında geldiğini söyledi.

Emir Abdullahiyan, Kudüs’ün İsrail için başkent ilan edilmesinden doğacak tüm olumsuzluklardan bizzat Amerika ve İsrail’in sorumlu olacağını bildirdi.

Filistin-İran Dostluk Cemiyeti başkanı da bu görüşmede, İran’ın Filistin halkı ve devletine desteğinden dolayı teşekkürlerini bildirerek, İran’ın Filistin’e olan desteğinin şimdiye kadar büyük bir rol ifa ettiğini ve direniş ekseninin zaferlerinin İran İslam cumhuriyetinin bu desteklerine borçlu olduğunu bildirdi.

Filistin-İran İslam Cumhuriyeti Dostluk Cemiyeti Başkanı Muhammed el-Buhaysi ayrıca siyonist rejim karşısında direnişin devam edeceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.