Abdullahiyan: İran bölgede sebat ve güvenlik istiyor

  • 06 Eylül 2016
  • 841 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: İran bölgede sebat ve güvenlik istiyor

İran İslami Şura Meclisi başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran İslam Cumhuriyetinin, bölgenin güvenliği ve sebatının sağlanması ve sorunların çözümüne yardım edecek her türlü girişimi desteklediğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Emir Abdullahiyan,  dün Tahran’da Rusya’nın büyükelçisi ile görüşmesinde, İran ve Rusya’nın bölgenin sebat ve güvenliği için işbirliklerini olumlu olarak nitelerken, Suriye’de İran ve Rusya’nın stratejisinin terörizmle mücadele olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, Bahreyn rejiminin bu ülkenin Şii müslümanlarına yönelik ırkçı yaklaşımının da nefrete neden olduğunu da belirterek, dünya toplumunun bu gibi  girişimlere son vermesi gerektiğini söyledi.

Emir Abdullahiyan, Yemen halkının Suudi rejiminin saldırılarına karşı durmasına da  temasla, Yemen buhranının  tek çıkışının siyasi olduğunu belirterek, Yemen’e yönelik  askeri  işgalin devamının sonunda yenilgiye mahkum olacağını söyledi.

Rusya’nın Tahran büyükelçisi de sözkonusu görüşmede, İran meclisinin  başta parlamentolar arası olmak üzere  siyasi ve iktisadi alanda ilişkiler seviyesinin yükseltilmesi konusunda olumlu ve yapıcı girişimlerini överek, iki ülke parlamentolar arası ilişkilerin bu zamana kadar ikili, bölgesel ve uluslararası alanda  ortak ve yapıcı girişimlerin  kaynağı olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.